بازیابی یک کیف پول رمزارزی 3 میلیون دلاری با هک زمان

x تبلیغات
روژاشاپ

هک همیشه به عنوان یک اقدام ناپسند و بد در دنیای مالی، به خصوص رمزارزها، شناخته می‌شود. اما خیلی از مردم نمی‌دانند که «هک اخلاقی» باعث نجات خیلی از کیف پول‌های رمزارزی و بازگرداندن ثروت افراد می‌شود. البته اگر هک توسط یک مهندس کاربلد و حرفه‌ای و اخلاقی مثل جو گرند انجام شود. هکر کلاه سفیدی که با دانش خود پروژه‌های رمزارزی زیادی را انجام داد، اما اخیرا یک دارایی 3 میلیون دلاری را به صاحبش بازگرداند.

به گزارش کاماپرس، جو گرند یک هکر معروف و اخلاق مدار رمزارزی است که به بازیابی ارزهای دیجیتال گمشده می‌پردازد. او با این کار در تلاش است تا مهندس‌ها و هکرهای نسل جدید را به مسیر درست هدایت کند. جو برخلاف هکرهای بدجنس دنیای رمزارزها، شخصیت بسیار دلپذیری دارد، تا جایی که می‌تواند دیدگاه عموم را نسبت به دنیای هک تغییر بدهد! او پروژه‌های رمزارزی زیادی انجام داده است که غالبا باعث برگرداندن دارایی‌های ارز دیجیتال به صاحبانشان شده است. مثلا یک نمونه از کارهای جو برای یک نفر بود که کیف پول لجر خود را به دریا انداخته بود و برای هفت ماه سراغی از آن نگرفته بود. بعد هفت ماه این فرد یک تیم غواصی را استخدام کرده است تا کیف پولش را از اعماق دریا دربیاورند. بعد از پیدا شدن کیف پول، صاحبش از گرند کمک گرفته است تا آن را بازیابی کند. گرند این کیف پول را گرفته و کثیفی‌ها و زنگ زدگی‌های آن را تمیز کرده است و بازیابی شده آن را به صاحبش تحویل داده است. این‌ مورد تنها یک نمونه از کار جو است. اما پروژه‌ اخیر جو با تمام کارهای قبلی او فرق داشت. یک پروژه عجیب و مهم درباره بازگرداندن والت رمزارزی یکی از مشتریان که بیشتر از 3 میلیون دلار ارزش داشت.

اخبار مرتبط را بخوانید:

رمز در رمز!

پروژه جدید گراند بسیار هیجان انگیز بود، پروژه‌ای که برونو به آن یک هیجان خاص داد. برونو، متخصص هک، یکی از دوست‌های گرند است که از طریق یکی از ویدیوهایش با وی آشنا شد و از او برای کاری کمک خواست. کم کم دوستی بین برونوی باهوش و گرند عمیق شد، تا جایی که گرند برای یک پروژه فوق العاده جالب به برونو اعتماد کرد و از او کمک گرفت.

پروژه هیجان انگیز گرند به مایکل و کیف پول 3 میلیون دلاریش برمی‌گردد. یکسال پیش مایکل با گرند تماس می‌گیرد و از گم شدن رمز کیف پول 3 میلیون دلاریش می‌گوید. مایکل رمز کیف پول نرم افزاریش را سال 2013 به وسیله ربوفرم، پلتفرم تولید رمز، ساخت. مایکل آن زمان در تلاش بود تا امنیت را برای کیف پولش ایجاد کند، به همین خاطر بدون هیچ ایده‌ای یک رمز 20 کاراکتری را برای آن می‌سازد. 20 کاراکتر شامل انواع حروف بزرگ و کوچک و عدد و نشانه که بدون هیچ الگوی خاصی انتخاب شده‌اند. مایکل رمز را وارد کیف پول خود کرد و آن را در یک فایل متنی کپی کرد. او برای امنیت بیشتر فایل متنی را هم رمزگذاری کرد. او رمز فایل متنی را در برنامه تروکریپت ذخیره کرد تا به راحتی به آن دسترسی داشته باشد. تروکریپت یک برنامه رایگان و متن باز است که برای رمزگذاری سریع اطلاعات استفاده می‌شود. با این برنامه امکان رمزگذاری فایل‌ها و کل اطلاعات کامپیوتری وجود دارد.

x تبلیغات
دریان سفر امید

بدشانسی مایکل چه بود؟

از بدشانسی مایکل آن قسمتی از برنامه که کل اطلاعات مربوط به رمز کیف پول وجود داشت، خراب شد و رمزهای مایکل به فراموشی سپرده شدند. مایکل بعد از آن حادثه خودش را قانع کرد که دنبال موضوع نرود و این چند هزار یورو را به دست فراموشی بسپرد. اما بعد از صعود سنگین قیمت بیت کوین، مایکل نتوانست آرام بگیرد و هر راهی را برای به دست آوردن پسورد کیف پولش امتحان کرد.

چرا دوباره کیف پول مایکل برایش مهم شد؟ چون او 43 بیت کوین در کیف پولش داشت. 43 بیت کوین که اکنون ارزشی بالغ بر 3 میلیون دلار دارند. مایکل هیچ ایده‌ای برای پیدا کردن رمز کیف پول خود نداشت، نه حالا و نه هیچ وقت دیگر. کلا او یکبار، آن هم موقع نوشتن، رمز را دیده بود و کاراکترهای انتخابیش آنقدر سخت و بی‌ربط بود که با 10 بار دیدن هم قادر به حفظ کردنش نبود.

جو با همکاری بورنو در دل ماجرای مایکل رفت

جو گرند طبق تجربه و کارهایی که انجام داده معتقد است که افراد زمانی که رمزارزی را انتخاب می‌کنند، ایده‌ای دارند و تا به حال چنین پروژه‌ای با این ارزش زیاد و بدون ایده را تجربه نکرده بود. در چنین حالتی باید رمز را بورت فورس کرد. بورت فورس یک روش رمزگشایی است که همه ترکیب‌های ممکن برای پیدا کردن رمزعبور به صورت سیستماتیک امتحان می‌شوند. اما برای کیف پول مایکل، بوروت فورس جوابگو نبود. چون 20 کاراکتر به صورت رندوم انتخاب شده بود و با بورت فورس می‌شد 100 تریلیون ترکیب ساخت!

جو اول پروژه مایکل را رد کرد. چند ماه پیش بود که مایکل مصرانه از جو خواست تا بار دیگر به پروژه نگاه کند. این بار جو پیشنهاد را رد نکرد و موضوع را با برونو مطرح کرد. اینجا بود که فکر طلایی برونو شروع حل این معما شد. برونو به جو پیشنهاد کرد تا این بار به جای بورت فورس رمز کیف پول، مستقیما به برنامه ربوفرم حمله شود.

با این ایده برونو، تحلیل‌های اولیه برای انجام این کار شروع شد. این کار یک رویکرد کاملا جدید بود و قاعدتا سختی‌ها و مشکلات خاص خود را داشت. با در نظر گرفتن خیلی از قوانین فیزیک و ریاضی، باید به نحوی جریان تولید رمز توسط ربوفرم شناسایی می‌شد. اگر جریان تولید تصادفی رمزها دستکاری می‌شد شاید امکان ساخت خروجی قابل پیش بینی و باز کردن قفل کیف پول مایکل وجود داشت.

هک زمان باعث حل مشکل شد

اینجا بود که بعضی سوالات کلیدی مطرح شد. اینکه مایکل موقع ساختن رمز از چه نسخه ربوفرم استفاده کرده است؟ و ربوفرم کجا رمزها را ذخیره می‌کند؟ پیدا کردن پاسخ این دو سوال تا حد زیادی مشکل کیف پول مایکل را حل کرد.

در مسیر پیدا کردن پاسخ سوالات، جو متوجه شد که در بازه زمانی 2013، ربوفرم یک مشکل داشته است که این برای پیدا کردن رمز کیف پول مایکل کمک کننده بود. او و برونو برای پیدا کردن رمز به نرم افزار چیدرا متوسل شدند تا بتوانند گشت و گذاری در رمزهای ساخته شده ربوفرم داشته باشند.

جو در جریان تحقیقات خود در ربوفرم به یک مورد هیجان انگیز برخورد کرد و آن هم زمان سیستم بود. او و برونو متوجه شدند که در نسخه‌های قدیمی ربوفرم رمزها چندان هم رندوم نبودند و با دستکاری زمانی امکان پیش بینی رمزها وجود دارد.

در واقع می‌توان گفت ربوفرم مثل یک ساعت عمل می‌کند. یعنی هر بار که می‌خواهد رمزی تولید کند، ابتدا به زمان توجه می‌کند و سپس رمز را می‌سازد. مثلا ساعت 3 بعد از ظهر، رمز آ بی سی 123 را تولید می‌کند. ساعت 3 و 1 دقیقه بعد از ظهر، رمزارز ایکس وای زد 789 را می‌سازد. حالا گرند و برونو کشف کرده بودند که اگر به برنامه بگویند اکنون ساعت 12 ظهر است، حتی اگر ساعت دیگری باشد، این برنامه رمز مخصوص آن ساعت را می‌سازد. این کار یک هک زمان است و کاملا فوق العاده به نظر می‌رسد. مثل این می‌ماند که شما تونل زمان را سپری کنید! این یک مشکل امنیتی بزرگ ربوفرم بود، اما به نفع مایکل تمام شد.

فریب ربوفرم و نجات کیف پول مایکل

در واقع جو و برونو می‌توانستند سیستم را فریب بدهند و به آن بگویند که هنوز سال 2013 است تا سیستم رمزهای آن سال را دوباره تولید کند. با این حال چون زمان دقیق ساخت رمز را نمی‌دانستند باز هم کار دشوار بود. با این وجود جو گرند با استفاده از ابزار مخصوص و تابع‌های مختلف و از همه مهم‌تر پشتکار خود توانست این مشکل را حل کند.

رمز کیف پول مایکل 20 کاراکتر بدون حروف خاص بود! پیدا کردن آن با وجود فراموشی مایکل یک کار فوق العاده محسوب می‌شد.

این کار فوق العاده و داستان کامل آن در یوتیوب ارزدیجیتال به طور کامل به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام

مرتبط با : ارزدیجیتال
x تبلیغات
پیام رسان
بازارگاه
تورهای مسافرتی لحظه آخر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان