مسکن یکی از نیازهای اساسی انسانها است که کمبود آن معضلی جدی به خصوص در شهرهای بزرگ است. هزینه ساخت مسکن در هر سال با توجه به عوامل متعددی چون جواز ساخت، قیمت بنایی ساختمان ، قیمت زمین، قیمت مصالح، دستمزد نیروی کار و غیره محاسبه میشود.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ بازار ساختمان. اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، علیرغم هزینههای ابتدایی ساخت مسکن و ویلا، با توجه به روند صعودی قیمت مسکن در هر سال، ساخت مسکن یک سرمایهگذاری بلندمدت و پسانداز سودآور به شمار میآید. با توجه به عدم ثبات بازار و تورم، هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در هر سال نسبت به سال گذشته متفاوت است. برآورد هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1401 و تلاش برای کاهش حداقلی این هزینهها همراه با رعایت اصول ساخت و ساز برای حفظ کیفیت، ضرورت دارد. کاماپرس در ادامه به بررسی نحوه محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال جاری میپردازد.
ساخت مسکن چه هزینههایی دارد؟
در محاسبه هزینه ساخت مسکن، هزینه صفر تا صد ساخت ساختمان یا همان قیمت بنایی ساختمان با کاربری مسکونی، شامل اجرای سقف مسکونی، راه پله، انبار، پارکینگ و سقف خرپشته محاسبه میشود. این هزینهها در هر منطقه و با توجه به کیفیت ساخت، کیفیت مصالح، دستمزد، ابزار آلات و حمل و نقل متغیر است. بدیهی است که این رقم در مناطق مرغوبتر، بیشتر میشود.
ساخت مسکن از ابتدا تا انتهای پروژه دارای مراحل مختلفی است که هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان با توجه به جمع تمام این هزینهها صورت میگیرد. این هزینهها در ادامه به تفکیک آمده است؛
هزینههای سفت کاری و نازک کاری
نخستین مرحله در ساخت هر ساختمان، سفت کاری است که هزینههای آن بخشی از قیمت بنایی ساختمان است. این مرحله شامل خاکبرداری، فنداسیون، اسکلت، دیوارچینی و کارهای فلزی همزمان و مدفون دردیوارچینی مانند نعل درگاه پنجرهها ، وادار فلزی دیوارهای جداکننده، قوطیکشی مدفون پنجره و فریم فلزی چهارچوب درها است.
قیمت بنایی ساختمان شامل هزینه نازک کاری نیز میشود. نازک کاری ساختمان شامل کلیه فعالیتهای معماری است که بعد از دیوار چینی تا انتهای نصب کابینت صورت میگیرد.
هزینههای تاسیسات برقی و مکانیکی
هزینههای تاسیسات برقی هر ساختمان نیز شامل تمام فعالیتهایی است که از شروع لوله کشی و داکتگذاری تا پایان کامل نصب کلید و پریز، چراغ، آیفون، دتکتوها و تابلوهای برق صورت میگیرد.
هزینههای تاسیسات مکانیکی نیز شامل هزینههایی است که از شروع لوله کشی تا پایان نصب لوازم بهداشتی همانند توالت ایرانی، فرنگی و لوازم سرمایشی و گرمایشی مانند کولر، اسپیلت، رادیاتور و آبگرمن صرف میشود. هزینه نصب و راهاندازی آسانسور نیز در این بخش محاسبه میشود.
چه هزینههای دیگری باید پرداخت؟
هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان ، علاوه بر موارد فوق شامل هزینههای جانبی ساخت از جمله جواز ساخت و عوارض، هزینه خلاف ساخت مازاد بر جواز، ماده صد، هزینههای نظام مهندسی شامل طراحی، نظارت، اجرا و نقشه برداری، بیمه اجباری کارگران کارگاه ساختمانی و حوادث غیر مترقبه، هزینه ثبت اسناد و املاک، تنظیم تقسیمنامه یا سند تفکیکی، هزینه مالیات و دارایی، هزینههای آزمایشات شامل مکانیک خاک، جوش و بتن، هزینه بیمه مسئولیت مدنی و بیمه تضمین کیفیت ساختمان و غیره نیز میشود.
روش صحیح برآورد هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان
برآورد هزینه کلی ساخت سازمان با درنظر گرفتن موارد فوق، به شیوههای گوناگونی صورت میگیرد. برخی از شیوههای مورد استفاده شرکتهای پیمانکاری و مناقصهگران در ادامه آمده است؛
روش میزگردی یا نظری
در این شیوه، تعیین هزینههای یک پروژه توسط مسئولان بخشهای تدارکات، حسابداری و قراردادها، با استفاده از تجارب گذشته، شرایط روز بازار، امکانات موجود و بودجه، طی جلسات متعدد، صورت میگیرد. برآورد هزینهها به این شیوه نیاز به بررسی دقیق مراحل طراحی و مهندسی انجامگرفته، نقشههای تفصیلی، صورت مواد و مصالح و مشخصات فنی صورت میگیرد.
روش مقایسهای
در روش مقایسهای، هزینههای ساخت مسکن از طریق مقایسه پروژه جدید با یک پروژه انجام شده یکسان صورت میگیرد. پس از مقایسه اولیه و شناخت هردو پروژه، برآورد کننده در صورت لزوم برای پروژه جدید، هزینههای معین قبلی را تغییر داده و مبلغی را اضافه یا کسر میکند.
روش سرانگشتی یا تجربی
در روش تجربی، سازندگان و پیمانکاران، هزینههای کلی ساخت را براساس تجربیات گذشته خود محاسبه کرده و آن را خروجیهای فایل اکسل ترکیب میکنند. این شیوه بیشتر برای محاسبه هزیه نیروی انسانی در ساخت و ساز که تجربیات کاری در آن دخیل است، کاربرد دارد.
روش تفصیلی یا مشروح
در این روش، برای محاسبه هزینههای ساخت مسکن، تمامی شیوههای فوق با یکدیگر ترکیب میشوند. برآوردکننده در شیوه مشروح، تمامی مراحل و جزئیات فرایندها و فعالیتها از جمله نرخ دستمزد اکیپهای کاری، قیمت مواد و مصالح و تجهیزات، هزینههای بالاسری و سایر موارد را به تفصیل بررسی و محاسبه میکند. این شیوه دقیقترین شیوه محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان است.
سازمان نظام مهندسی ساختمان که زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، هرساله جدولی را منتشر کرده و قیمت حدودی ساخت هر متر مربع ساختمان مسکونی در آن سال را به تفکیک تراکم و تعداد طبقات و بر اساس بخشنامه سازمان برنامهوبودجه در تهران و شهرستانها مشخص میکند. در حال حاضر این رقم در تهران برای واحدهای 1 تا 5 طبقه حدودا متری 4 تومان، برای واحدهای بین 6 تا 10 طبقه حدودا متری 5 میلیون و 100 هزار تومان، برای واحدهای 11 تا 14 طبقه حدودا متری 6 میلیون و 300 هزار تومان و برای واحدهای 15 طبقه به بالا متری 7 میلیون و 200 هزار تومان تعیین شده است.
محاسبه هزینه ساخت ساختمان به شکل آنلاین
با توجه به پیچیدگی برآورد هزینه ساخت مسکن و احتساب موارد متعدد در آن، امکان بروز خطا و اشتباه در آن بسیار زیاد است. از این رو، امروزه امکان محاسبه آنلاین این هزینهها از طریق نرم افزارهای حرفهای و به شکل آنلاین فراهم شده است.
اهمیت برآورد قیمت ساخت در کاهش هزینهها
برآورد دقیق هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان یکی از مهمترین فاکتورها برای شروع یک پروژه ساختمانی است. با تخمین حدودی هزینهها، مدیران پروژه و سازندگان بنا میتوانند تصمیمهای مالی دقیقتری در راستای کاهش کلی هزینهها داشته باشند. چرا که تخمین مالی غیردقیق و اشتباه میتواند یک پروژه را در میانه راه نیمهکاره گذاشته یا سازندگان را به استفاده از نیروی کاری غیرمتخصص یا مصالح بیکیفیت مجبور کند.
استفاده از خدمات بنایی با مجموعه هوم سرویز
هوم سرویز به عنوان یک پلتفرم خدماتی معتبر به ارائه بیش از 400 نوع خدمت ویژه به مشتریان خود میپردازد. سرویس خدمات بنایی هوم سرویز شامل تعمیرات جزئی ساختمان، خردهکاری بنایی، بازسازیهای جزئی، سیمانکاری، سفتکاری و نازککاری، دیوارکشی، آجر چینی، کفسازی و غیره میشود.
برای دریافت خدمات بنایی هوم سرویز میتوانید به وبسایت این مجموعه مراجعه کرده و با ثبت درخواست خود از مشاوره رایگان کارشناسان، اعزام بنا به محل جهت بررسی دقیق محل و قیمتگذاری دقیق و شفاف بهرهمند شوید.
انتهای پیام
مرتبط با :