از روز شنبه که خبر شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در دنیا منعکس شد، قیمت دلار نزدیک به 20 درصد کاهش پیدا کرد. البته این کاهش در حقیقت تخلیه شدن حباب بود که در چندماه اخیر به خصوص در روزهای آخر سال و تعطیلات نوروزی پررنگ شده بود.
به گزارش کاماپرس، قیمت دلار در روز دوشنبه 19 فروردین، به حدود 106 هزار تومان رسید که بالاترین رقم در تمام دوران بوده است. اما با شروع مذاکرات ایران و آمریکا این قیمت حدود 10 هزار تومان افت داشت و حتی تا 85 هزار تومان نیز رسید.
مطالب مرتبط را بخوانید:
- با ریزش شاخص دلار سراغ این رمزارزها بروید
- دلار بازار خودرو را تکان داد / تا 30 میلیون تومان هم کاهش قیمت داشتیم
شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که همانطور که بالا رفتن قیمت دلار روی تمامی اجناس دیگر نیز اثر دارد، آیا کاهش قیمت آن نیز باعث کم شدن قیمتها خواهد شد؟ آیا کاهش بسیار زیاد نرخ دلار میتواند اقتصاد ایران را نجات دهد؟
با اینکه کاهش قیمت دلار اتفاق خوشایندی است، اما در درازمدت و بدون مدیریت مناسب، این موضوع بر صادرات و کالاهای اولیهای که با دلار گران خریداری شدهاند و در کارخانهها استفاده میشوند اثر منفی خواهد گذاشت. این کار ممکن است حتی باعث افزایش نرخ تورم شود.
به گزارش هممیهن برای اینکه این اتفاق پیش نیاید، برنامههای مختلفی وجود دارد که با کمک آنها میتوان کاهشی شدن نرخ ارز را به فال نیک گرفت.
به گفته کارشناسان، این روند نزولی امکان دارد که تحت تاثیر اخبار و اتفاقات سیاسی باشد و با کوچکترین تغییر دوباره شاهد سیر صعودی باشیم. نقش بانک مرکزی برای مهار روند تغییرات قیمت ارز و طلا بسیار مهم است و پیچیدگیهای خاصی دارد.
انتهای پیام