وارد شدن سنگین‌ترین خسارات جنگ 12 روزه به صنعت گردشگری

کد مطلب: ۳۵۵۸۹۶
وارد شدن سنگین‌ترین خسارات جنگ 12 روزه به صنعت گردشگری

صنعت گردشگری ایران خسارات سنگینی را در طول جنگ 12 روزه و در دو ماه گذشته متحمل شده است. تعطیلی سفارتخانه‌های خارجی و عدم صدور ویزا، بی اعتمادی گردشگران به وضعیت موجود و چالش‌های ریز و درشت دیگر بسیاری از شرکت‌های گردشگری را زمین‌گیر کرده است.

میثم گواهی، مدیرعامل راز آسمان پایتخت در گفتگوی اختصاصی با کاماپرس از وضعیت کنونی صنعت گردشگری ایران سخن گفته است.

شما در آژانس گردشگری راز آسمان پایتخت و در طول جنگ 12 روزه و بعد از آن دچار چه چالش‌هایی شدید؟

با توجه به شرایط جنگ ۱۲ روزه اخیر، کسب‌وکار ما در حوزه گردشگری متحمل آسیب‌های جدی شد. از اردیبهشت‌ماه که فصل اوج فروش تابستانه آغاز می‌شود، برنامه‌ریزی‌های لازم برای تورها انجام شده بود، اما با بسته شدن مرزها و لغو پروازها، سفرها متوقف شدند. این وضعیت خسارات سنگینی به ما وارد کرد، زیرا مسافران نگران امنیت پروازها و شرایط داخلی بودند و تماس‌هایی دریافت می‌کردیم که از وضعیت فرودگاه‌ها و احتمال وقوع حوادثی مانند حملات پهپادی سؤال می‌کردند.

هم اکنون مردم به شدت ترسیده‌اند و این ترس حتی بر تقاضای خدمات مهاجرتی و ویزا تأثیر گذاشته است. همچنین بسته بودن سفارت‌خانه‌ها امکان ارائه این خدمات را محدود کرده است.

گفت‌وگوهای بیشتر:

آینده صنعت گردشگری را در ماه‌های پیش رو چگونه می‌بینید؟

درباره پیش‌بینی آینده بازار گردشگری و با توجه به شرایط اقتصادی و پروازها، امیدواریم در شهریورماه شاهد بهبود فروش باشیم. اما مردادماه همچنان تحت تأثیر این بحران است و فعلا در این زمینه موفقیتی نداشتیم. اگرچه از زمان پایان جنگ ۱۲ روزه، شرایط اندکی بهبود یافته، اما هنوز به حالت عادی بازنگشته است.

احتمال بازگشت بازار به شرایط پیش از بحران وجود دارد، اما این امر به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای رهایی از این بحران، دولت باید امنیت داخلی و هوایی کشور را تضمین کند تا اعتماد مردم برای سفر بازگردد. بسیاری از مسافران به دلیل نگرانی‌های امنیتی از سفر خارجی منصرف شده‌اند و این مسئله تقاضا را کاهش داده است.

آیا شما برنامه‌های خاصی برای تاب آوری در شرایط بحرانی و مدیریت این وضعیت داشته‌اید؟

پیش از این بحران، تجربه‌های قبلی مانند اختلالات کوتاه‌مدت سه تا چهار روزه در سال‌های گذشته، ما را تا حدی برای شرایط اضطراری آماده کرده بود. اما طولانی شدن این بحران به ۱۲ تا ۱۳ روز، عواقب شدیدی برای صنعت گردشگری ایران داشت.

و سخن پایانی؟

اگر بخواهیم درباره وضعیت کلی صحبت کنیم، صنعت گردشگری در همه جای دنیا یکی از پردرآمدترین صنایع است که ارزآوری بالایی دارد. گردشگران از صنایع دستی، سوغاتی، هتل‌ها، رستوران‌ها، و جاذبه‌های گردشگری استفاده می‌کنند و این امر به اقتصاد کشور کمک می‌کند. متأسفانه در ایران، نه‌تنها ورودی گردشگر خارجی نداریم، بلکه سخت‌گیری‌های صدور ویزا از سوی کشورهای دیگر نیز مشکلات را تشدید کرده است. این وضعیت، یکی از اصلی‌ترین چالش‌های کشور است.

به عنوان یکی از فعالان صنعت گردشگری، پیشنهاد می‌کنم که دولت با ارائه راهکارهای واقعی، مانند تسهیل صدور ویزا و حمایت از آژانس‌های گردشگری، به این صنعت کمک کند تا از این بحران عبور کنیم و ارزآوری آن احیا شود.

انتهای پیام

ارسال نظر