هر آنچه باید درباره وام مضاربه بدانید

لست سکند

فعالان بازرگانی و تجاری برای جبران کمبود نقدینگی خود معمولا از وام مضاربه استفاده می‌کنند. این تسهیلات به تمامی بازرگانان و تجاری که فعالیت اقتصادی آن‌ها باعث رونق تجارت داخلی می‌شود، تعلق می‌گیرد.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ وام‌های بانکی، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس، مضاربه قراردادی میان عامل و صاحب مال است که در آن عامل با سرمایه صاحب مال تجارت می‌کند. بعد از پایان فرآیند تجاری، عامل براساس قرارداد، سودی را که به دست آورده به صاحب مال پرداخت می‌کند. قرارداد مضاربه بانکی نیز به همین شکل است منتهی سود بین هر دو طرف تقسیم شده اما در زیان فقط بانک متحمل آن می‌شود. ضمنا تمامی بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن و … با توجیه طرح خود امکان عقد قرارداد مضاربه بانکی را دارند.

اخبار مرتبط را بخوانید:

شرایط وام مضاربه

بعد از درخواست وام مضاربه توسط متقاضیان، بانک حساب وی و کارکرد آن را مدنظر قرار می‌دهد. ضمن اینکه نوع فعالیت متقاضی، میزان تجربه، مقدار سرمایه مورد نیاز، پیش بینی مبلغ فروش و سود تجارت توسط بانک مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورتی که فرد سابقه خوبی در بانک داشته و شرایط موضوع مضاربه مناسب باشد، بعد از 15 روز ثبت درخواست تسهیلات و ارائه مدارک، تسهیلات را به حساب متقاضی واریز می‌کند. مبلغ وام اعطایی بسته به نوع بانک، منابع مالی و … متفاوت است اما معمولا سقف آن از 70 درصد ارزش یک ملک مسکونی بیشتر نیست.

راز آسمان پایتخت

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام وام مضاربه

داشتن پروانه کسب و مجوزهای صنفی، اصل و کپی شناسنامه، کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل کسب، درخواست متقاضیان، تصویر شناسنامه مدیران شرکت و اساسنامه ضروری است. به علاوه متقاضیان باید اظهارنامه مالیاتی و ثبت شرکت، آگهی تاسیس، آخرین تغییرات شرکت مندرج در روزنامه رسمی و صورت‌های مالی را نیز به بانک ارائه دهند.

مقررات اعطای وام مضاربه

وام مضاربه توسط بانک به صورت نقدی و کامل در دفعات مختلفی، طی دوره‌های سه، شش، 9 و 12 ماهه در اختیار عاملان قرار خواهد گرفت. معامله مضاربه برای کالاهایی است که خرید و فروش می‌شود و امکان تغییرات ظاهری آن وجود ندارد. کالای مورد مضاربه باید از کالاهای ضروری و مورد مصرف عام باشد. مدت قرارداد حداکثر یک سال از زمان انعقاد قرارداد تا تسویه کامل اقساط آن است. معمولا هزینه‌های قابل قبول در مضاربه مثل حمل و نقل، بسته بندی، انبارداری، حقوق گمرکی، بیمه و حق ثبت سفارش کالا و … با صلاح طرفین برعهده متقاضیان خواهد بود. البته شرایط وام مضاربه بانک‌های مختلف متفاوت است و مشتریان با مراجعه به مجموعه مورد نظر خود می‌توانند اطلاعات لازم را کسب کنند.

انتهای پیام

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز