سود بانکی 25 درصدی بهتر است یا سود 25 درصدی تضمینی بورس؟

سود بانکی

سپرده گذاران بانک ها با صندوق هایی که در بانک ها تعریف شده می توانند از سود بانکی 25 درصدی برخوردار شوند. بورس نیز به تازه‌گی امکانی برای تضمین سود 25 درصدی سرمایه گذاری در سهام ایجاد کرده است.

به گزارش  کاماپرس، اگر شما صاحب نقدینگی و سرمایه – در حجم 10 تا 50 میلیون تومان که در اصطلاح به آن سرمایه خُرد گفته می شود-  باشید و ریسک پذیری خاصی هم نداشته باشید ترجیح می دهید پول خود را در بانک سپرده کنید و سود 25 درصدی – البته با برخی ترفندها که در بانک ها انجام می شود و طبق شرایطی سود مصوب قانونی 16 درصدی به سود 25 درصدی تبدیل می شود – دریافت کنید یا در بورس سهام بخرید؟

ظاهرا بانک انتخاب بهتری به نظر می رسد چون سود آن تضمین شده است و ریسک خاصی ندارد اما بورس نیز برای عقب نماندن از بانک ها امکانی برای تضمین سود فراهم کرده است. این امکان در گزارش روزنامه شهروند بررسی شده است.

شهروند در این باره نوشت؛ رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: اینکه افرادی سهامی را بالاتر از ارزش واقعی آن خریداری کردند یک ناراحتی ایجاد می‌کند و اینکه مجبور شوند همان سهام را کمتر از قیمت واقعی آن به فروش برسانند ناراحتی مضاعفی را به ویژه برای سهامداران خرد موجب می‌شود. بنابراین طرحی را به اجرا رساندیم مبنی بر اینکه کسانی که تا اردیبهشت ۱۴۰۱ پرتفوی خود را حفظ کنند، می‌توانند از تضمین سود ۲۵ درصدی استفاده کنند.

سود تضمینی بورس چه فرقی با سود بانکی دارد؟

رییس سازمان بورس در پاسخ به منتقدانی که معتقدند این طرح شبیه به سود بانکی برای سپرده گذاران است، اظهار داشت: این دیدگاه تحلیل اشتباهی است؛ چراکه در حال حاضر امکان اختیار فروش تبعی بر روی سهام وجود دارد و بسیاری از ناشران برای اینکه از سهام خود حمایت کنند اوراق اختیار فروش تبعی منتشر می‌کنند و اطلاعیه آن هم در کدال ثبت می‌شود.

آریاک سفر

دهقان دهنوی ادامه داد: ما این اوراق فروش بر سهام را به اوراق اختیار فروش بر روی پرتفو تبدیل و برای اینکه مفهوم آن برای سهامدار خرد پیچیده نباشد، این اقدام حمایتی را نوعی بیمه پرتفو معرفی کرده‌ایم. در واقع از ابزار متعارف اختیار فروش تبعی برای این منظور استفاده شده است.

رییس سازمان بورس درباره عدم استقبال سهامداران از این طرح تا به امروز، گفت: کاهش استقبال از این طرح به این دلیل بوده که بسیاری از این افراد جزو خریداران عرضه اولیه‌ها هستند. به جز چند عرضه ‌اولیه، مابقی هیچ‌ کدام به کمتر از قیمت عرضه نرسیده‌اند. بنابراین کسانی که در عرضه اولیه شرکت کرده بودند و سودهای بسیار خوبی هم داشتند، عملا در حال حاضر در سود هستند و از سوی دیگر بسیاری از سهامداران این عرضه اولیه‌ها را با نگاه سرمایه گذاری بلندمدت خریداری کردند بنابراین این دست از سهامداران هم به سراغ این برنامه‌های حمایتی نمی‌روند. با این حال، این اقدام حمایتی از سوی سازمان بورس انجام شده و سهامدارانی که مایل بودند از آن استفاده کردند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

نرم افزار حسابداری
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز