مدیرعامل هواپیمایی اروان توضیح داد:

افزایش قیمت سوخت کمر صنعت هوانوردی را شکست

کد مطلب: ۳۶۲۶۳۸
افزایش قیمت سوخت کمر صنعت هوانوردی را شکست

در صنعت هوایی، تغییر قیمت سوخت فقط یک عدد جدید در صورت‌حساب شرکت‌ها نیست؛ تصمیمی است که می‌تواند برنامه پروازی، قیمت بلیت و حتی ادامه فعالیت برخی مسیرها را تحت تاثیر قرار دهد. وقتی هزینه‌های عملیاتی با سرعتی بیشتر از توان بازار افزایش پیدا می‌کند، شرکت‌های هواپیمایی ناچار می‌شوند میان حفظ پروازها و جلوگیری از زیان، یکی را انتخاب کنند. این انتخاب در ماه‌های اخیر برای بسیاری از ایرلاین‌ها دشوارتر از همیشه شده است.

صمد سلیمانی، مدیرعامل هواپیمایی اروان، در گفتگو با کاماپرس، مهم‌ترین چالش فعلی صنعت هوایی را افزایش قیمت سوخت عنوان کرد و گفت: قیمت سوخت هواپیما از لیتری ۶۰۰ تومان در سال گذشته به لیتری ۲۰ هزار و ۱۸۶ تومان رسیده که بیش از ۳۰ برابر افزایش را نشان می‌دهد. کل هزینه سوخت ما در سال ۱۴۰۳ حدود هشت میلیارد تومان بود اما این رقم اکنون به ماهانه ۱۲۱ میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: طبیعتا افزایش قیمت بلیت باید چنین هزینه‌هایی را پوشش دهد، اما اتفاقات دیگری هم رخ داده که بازار را تحت تأثیر قرار داده است. کاهش توان اقتصادی مردم و شرایط خاص کشور باعث شده تقاضا برای سفرهای هوایی افت کند و امکان جبران این هزینه‌ها از محل فروش بلیت وجود نداشته باشد.

مدیرعامل هواپیمایی اروان با اشاره به هزینه‌های جانبی صنعت هوانوردی اظهار کرد: سوخت تنها هزینه ایرلاین‌ها نیست. هندلینگ، کیترینگ، عوارض مختلف و استهلاک هواپیما هم بخش مهمی از هزینه‌های عملیاتی را تشکیل می‌دهند. در برخی موارد حتی درآمد حاصل از یک پرواز، هزینه سوخت همان مسیر را نیز تأمین نمی‌کند.

سلیمانی درباره نحوه محاسبه هزینه سوخت نیز توضیح داد: شرکت‌ها براساس صورتحساب‌هایی که با تأخیر یک‌ماهه صادر می‌شود، هزینه سوخت را پرداخت می‌کنند. به همین دلیل، ممکن است بلیت‌ها با نرخ‌های قبلی فروخته شده باشند اما شرکت ناچار شود هزینه سوخت را با قیمت‌های جدید تسویه کند که این موضوع فشار مضاعفی به ایرلاین‌ها وارد می‌کند.

وی تاکید کرد: ادامه این روند، صرفه اقتصادی بسیاری از پروازها را از بین برده و موجب کاهش تعداد پروازهای برخی شرکت‌ها شده است؛ چرا که با هزینه‌های فعلی، جابه‌جایی مسافر برای بسیاری از ایرلاین‌ها دیگر توجیه اقتصادی گذشته را ندارد.

متن کامل گفتگو را در این صفحه بخوانید

انتهای پیام

ارسال نظر