ریزش همزمان طلا و دلار

کد مطلب: ۳۶۱۹۶۵
ریزش همزمان طلا و دلار

افت بیش از ۲ درصدی بهای جهانی طلا، سقوط ۹ درصدی نقره و عقب‌نشینی نرخ دلار بازار آزاد، نخستین روز معاملاتی هفته را برای صندوق‌های کالایی با کاهش قیمت همراه کرد؛ در این میان صندوق‌های طلا به محدوده تعادل نزدیک شدند اما صندوق‌های نقره همچنان با حباب دو‌لایه مواجه‌اند.

به گزارش کاماپرس، به نقل از دنیای اقتصاد،   کاهش قیمت اونس جهانی طلا تا محدوده ۴۵۰۰ دلار و افت نرخ دلار به کانال ۱۷۹ هزار تومان، باعث عقب‌نشینی بهای طلای داخلی و سرخ‌پوشی صندوق‌های طلا شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به کانال ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. با وجود افت قیمت‌ها، بخشی از سرمایه‌گذاران حقیقی از اصلاح بازار برای ورود استفاده کردند. بیشتر صندوق‌های طلا حباب قیمتی هفته‌های اخیر را تخلیه کرده و به محدوده نزدیک به ارزش خالص دارایی‌ها رسیده‌اند و کاهش ارزش معاملات نیز از افت هیجان خرید حکایت دارد.

در مقابل، صندوق‌های نقره پس از افت ۹ درصدی اونس جهانی با کاهش قیمت مواجه شدند، اما همچنان با حباب قابل‌توجه معامله می‌شوند؛ به‌طوری‌که علاوه بر حباب حدود ۵ تا بیش از ۱۰ درصدی خود صندوق‌ها، گواهی‌های سپرده نقره نیز نزدیک به ۲۰ درصد بالاتر از ارزش بنیادی قرار دارند و عملا حبابی دو‌لایه ایجاد شده است. با این حال ورود پول حقیقی به این صندوق‌ها ادامه دارد.

همزمان، صندوق‌های املاک و مستغلات نیز با تداوم ورود نقدینگی حقیقی و صف خرید همراه بودند و بازدهی یک‌ماهه برخی از آن‌ها به بیش از ۳۰ درصد رسید؛ هرچند رشد سریع قیمت‌ها و فاصله از ارزش ذاتی، ریسک اصلاح را افزایش داده است.

انتهای پیام

ارسال نظر