5 نکته درباره وام ازدواج که قبل از رفتن به بانک باید بدانید

گرانی بی‌حساب و کتاب در کشور مشکلات زیادی را برای خانواده‌ها، به خصوص تازه عروس و دامادها ایجاد کرده است. خرید مایحتاج اولیه زندگی برای شروع یک مسیر تازه، هزینه‌های زیادی احتیاج دارد. در چنین شرایطی گرفتن وام ازدواج اندکی می‌تواند کمک کننده باشد. طبق قوانین پولی کشور، بانک مرکزی وظیفه دارد هر ساله وام ازدواج را از محل پس انداز و قرض الحسنه نظام بانکی با دوره بازپرداخت 10 ساله به متقاضیان ارائه دهد. اما وام گرفتن مستلزم گذراندن مراحل زیادی است و به عبارتی برای دریافت آن باید «هفت خان رستم» را گذراند. وضع قوانین جدید نیز هر ساله شرایط متفاوتی را برای گرفتن این وام رقم می‌زند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ وام‌های بانکی اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

اطلاع از این قوانین شاید زمانبر به نظر برسند، اما بسیار ضروری هستند. به همین دلیل لازم است یکبار برای همیشه این قوانین یکجا در دسترس همگان قرار گیرد، تا سردرگمی‌ها کمتر شود. در همین خصوص کاماپرس قوانین مربوط به وام ازدواج سال 1400 را به صورت موردی بررسی کرده تا دستیابی به این وام برای خوانندگان و زوج‌های متقاضی راحت‌تر شود؛

شرط سنی وام ازدواج

دریافت وام ازدواج شرایط مخصوصی را دارد، ولی امسال به مسئله سن زوج‌ها توجه ویژه‌ای شده است. بر اساس مصوبات مصرف بودجه سال 1400، در صورتی که سن مرد خانواده کمتر از 25 سال و سن زن خانواده هم کمتر از 23 سال باشد، به هر فرد 100 میلیون تومان، در مجموعه 200 میلیون تومان وام تعلق خواهد گرفت. این کار برای ترویج ازدواج در سنین پایین انجام شده است.

اگر زوج‌ها شرایط سنی ذکر شده را نداشته باشند، وام ازدواج برای هر شخص به 70 میلیون تومان کاهش پیدا می‌کند. اگر یکی از زوج‌ها، چه مرد چه زن، شرایط سنی درج شده را داشته باشد و دیگری در این محدوده سنی قرار نگیرد، جمعا به آن‌ها 170 میلیون تومان وام ازدواج پرداخت خواهد شد. اگر هیچکدام از زوجین رده سنی مشخص شده را نداشته باشند، هر یک از آن‌ها فقط امکان دریافت 70 میلیون تومان وام را خواهند داشت.

آریاک سفر

برای گرفتن وام ازدواج همیشه فرصت ندارید!

به طور کلی برای دریافت وام ازدواج نباید بیشتر از 24 ماه از زمان ثبت عقد زن و شوهر گذشته باشد. اما امسال این استثنا در نظر گرفته شده تا عقدهای ثبت شده در سال 1397 هم از این نوع وام بهره ببرند. به عبارت دیگر زوج‌هایی که در سال 1397 عقد خود را ثبت کرده اما هنوز وام ازدواج خود را دریافت نکرده‌اند، امسال به هر کدام 70 میلیون تومان وام ازدواج تعلق خواهد گرفت. البته شرایطی مثل ایثارگری، جانبازی و همچنین فرزند ایثارگران، جانبازان و شهدا هم برای دریافت وام ازدواج مشمول شرایط ویژه‌ای می‌شوند که با توجه به قوانین و مسائل مربوط به این اقشار، مبلغ وام ازدواج آن‌ها تا دو برابر بیشتر خواهد بود.

ذکر این نکته ضروری است که زوجین نباید در مدت زمان ثبت عقد خود از تسهیلات ازدواج بانک‌ها و موسسات دیگر استفاده کرده باشند. در این مورد ازدواج مجدد معیار نیست؛ ممکن است فردی چند بار ازدواج کرده باشد ولی اگر از تسهیلات ازدواج استفاده نکرده، با توجه به دیگر قوانین، امکان تقاضای وام ازدواج را خواهد داشت.

گفتنی است این دسته وام‌ها فقط به اشخاص دارای تابعیت ایران تعلق می‌گیرد و در صورتی که یکی از زوج‌ها تابعیت کشور دیگری را داشته باشد، نمی‌توانند از وام ازدواج بهره ببرند.

مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج

دریافت وام ازدواج هم مانند دیگر تسهیلات، نیازمند ثبت مدارک پایه‌ای در سامانه مربوطه است که در این مورد متقاضیان باید مدارک خود را در سامانه تسهیلات قرض الحسنه وام ازدواج به آدرس https://ve.cbi.ir/ ثبت کنند. این سامانه توسط بانک مرکزی راه‌اندازی شده و به صورت 24 ساعته امکان ثبت درخواست در آن وجود دارد. هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه در این سایت ثبت نام کنند. ضمنا تنها بانک‌هایی که در این سامانه پذیرفته شده‌اند، امکان ارائه وام و رسیدگی به تقاضای کاربران را خواهند داشت.

برای درخواست وام ازدواج متقاضیان باید اصل و کپی صفحات شناسنامه زوج‌ها، ارائه کارت ملی (اصل یا موقت)، اصل و کپی سند ازدواج، آدرس محل سکونت و کدپستی ده رقمی متقاضیان و اصل و کپی مدارک شناسایی ضامن یا ضامن‌ها را ارائه دهند.

پس از انجام این مراحل، افراد پس از ثبت نام با دریافت کد رهگیری 10 رقمی از سامانه، تا 12 روز مهلت دارند به بانک اعلام شده با مدارک موردنیاز مذکور مراجعه کنند. بانک‌ها برای پرداخت وام شرایط اختصاصی هم دارند که این موضوع از طریق وبسایت هر بانکی اطلاع رسانی شده و مدارک جانبی بیشتر به متقاضیان ابلاغ خواهد شد.

برای وام ازدواج چند ضامن نیاز است؟

ضامن های مورد نیاز برای وام ازدواج به هر یک از زوجین، بسته به تشخیص بانک وام دهنده، ممکن است یک یا دو نفر با مشاغل دولتی -دارای فیش حقوقی رسمی- یا آزاد- دارای پروانه کسب- باشند. ضامن‌ها باید فیش حقوقی و گواهی کسر از حقوق و سایر مدارک لازم را طبق دستورالعمل بانک ارائه دهند.

مبلغ اقساط وام‌های ازدواج 10 ساله با سود 4 درصد، برای وام 100 میلیونی به ازای هر نفر، حدود 834 هزار تومان و برای وام 70 میلیونی تقریبا 584 هزار تومان اعلام شده است. پرداخت اقساط یکماه بعد از دریافت وام، شروع می‌شود.

با اشتباهات ثبت نامی وام ازدواج چه باید کرد؟

اگر هنگام ثبت نام اولیه با وجود تکمیل شدن این فرآیند، مشخصات متقاضیان به اشتباه ثبت شده باشد، امکان ویرایش اطلاعات وجود دارد. در صورتی که صحت اطلاعات تایید نشود، متقاضی باید مجددا فرآیند ثبت نام را طی کند. چنانچه مدت طولانی از ثبت نام گذشته باشد و تعیین شعبه از طریق سامانه صورت نگیرد، کاربران امکان مراجعه به ادارات سرپرستی بانک‌ها و اطلاع از شعبه موردنظر را دارند.

وجود متقاضیان زیاد برای این وام و منابع محدود بانکی در این حوزه، ممکن است مشکلاتی را در فرآیند ثبت نام ایجاد کند. بهتر است متقاضیان در ساعات کم ترافیک و از طریق سایت اصلی این اقدام را انجام دهند. اگر در جریان ثبت نام،اسامی بانک‌های استان محل سکونت متقاضیان برای آن‌ها ظاهر نشد، احتمالا به علت حجم بالای تقاضا امکان ارائه چنین خدمتی وجود ندارد و افراد باید زمان‌های دیگری را برای انجام این کار انتخاب کنند.

مرتبط با : بانک آیندهبانک اقتصاد نوینبانک انصاربانک ایران زمینبانک پارسیانبانک پاسارگادبانک تجارتبانک توسعه تعاونبانک حکمت ایرانیانبانک خاورمیانهبانک دیبانک رفاهبانک سامانبانک سپهبانک سینابانک شهربانک صادراتبانک کشاورزیبانک گردشگریبانک مرکزیبانک ملتبانک ملیپست بانک
نرم افزار حسابداری
آیرومارت-کاماپرس
کاراپلاس-کاماپرس
ایمالز
آسیاتک
همراه مکانیک-کاماپرس
آریاک سفر
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز