3 نکته مهم در مورد فرمول جدید قیمت گذاری خودرو

لست سکند

رضا شیوا رئیس شواری رقابت در تازه ترین اظهارات خود نکات مهمی درباره فرمول جدید قیمت گذاری خودرو مطرح کرده است که می تواند روشن کننده برخی نکات مبهم روش جدید تعیین قیمت و آینده بازار خودرو باشد.

به گزارش کاماپرس، فرمول جدید قیمت گذاری خودرو پیچیدگی هایی دارد که فهم آن را برای عموم مردم کمی دشوار می کند اما اگر سخنان رضا شیوا رئیس شورای رقابت را در مورد این فرمول خلاصه و ساده کنیم می توان گفت اگر خودروسازان تیراژ تولید خود را به نحو قابل ملاحظه ای افزایش دهند ، فرمول جدید می تواند قیمت خودرو را کاهش دهد و دست دلالان را از بازار خودرو کوتاه کند.

متاسفانه اعلام تغییر فرمول قیمت گذاری خودرو به صورتی بوده که بازار را دچار تلاطم کرده اما قیمت برخی از خودروهایی که اکنون در بازار با افزایش 10 تا 20 میلیون تومانی مواجه شده اند فعلا قرار نیست طبق فرمول جدید تعیین شود و احتمالا تلاطم بازار بعد از مشخص شدن این موضوع برای خریداران، فروکش خواهد کرد.

رئیس شواری رقابت در گفتگو با روزنامه همشهریی سه نکته مهم را نیز در مورد فرمول جدید قیمت گذاری خودرو توضیح داده است که توجه به آنها برای متقاضیان خودرو سودمند است.

1. تعیین فرمول جدید قیمت گذاری کاملا قانونی است

راز آسمان پایتخت

طبق اظهارات شیوا، به جز حکم حکومتی مقام رهبری یا مصوبه قانونی مجلس هیچ‌کس دیگری نمی‌تواند در مورد قیمت‌گذاری خودرو دخالت کند. حتی براساس ابلاغیه قبلی رهبری نیز اعلام نشده که ستاد تنظیم بازار متولی قیمت‌گذاری خودرو است و حتی درصورتی که همانند گذشته مقام رهبری این ابلاغیه را تأیید کنند نیز شورا باید قیمت خودرو را تعیین و برای بررسی به ستاد تنظیم بازار بفرستد.

2. تاکید شورای رقابت در فرمول جدید بر افزایش 50 درصدی تولید خودرو است

بنا به اعلام رئیس شواری رقابت، این شورا با اصلاح فرمول قبلی خود تشخیص داده تا مبنای قیمت‌گذاری برخی خودروهای کم تیراژ که بازار نیمه رقابتی دارند را با توجه به ضرورت رشد 50درصدی تیراژ تولید خودروسازان از نرخ تورم بخشی به رشد تیراژ تولید تغییر دهند. بر این اساس تأکید شورای رقابت بر افزایش 50درصدی تیراژ تولید این خودروهاست.

3. فرمول جدید شامل چه خودروهایی است؟

در نخستین دوره اجرای این دستورالعمل، قیمت‌گذاری 7خودرو شامل تارا، زوته، برلیانس، آریا، شاهین، کوئیک و ساینا اس همان ساینا بر مبنای فرمول قبلی و براساس شاخص نرخ تورم بخشی صورت می‌گیرد اما تعیین قیمت 11خودرو کم تیراژ دیگر تا ابتدای بهمن‌ماه براساس فرمول جدید و با توجه به شاخص رشد تیراژ تولید خواهد بود.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم بازار خودرو، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز