تکنوتجارت در الکامپ ۱۴۰۴؛

ساختن پل نوآوری بین بانک تجارت و اکوسیستم فین‌ تک کشور

کد مطلب: ۳۵۸۳۲۳
ساختن پل نوآوری بین بانک تجارت و اکوسیستم فین‌ تک کشور

تکنوتجارت، بازوی نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر بانک تجارت، امسال در نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۴ با رویکردی متفاوت و فراتر از نمایش محصول حضور یافت. این شرکت بر ایجاد بسترهای همکاری و هم‌افزایی میان بانک، استارتاپ‌ها و فعالان زیست‌بوم فین‌تک کشور تمرکز داشت تا بتواند نقش‌آفرینی خود را در توسعه اقتصاد دیجیتال و نوآوری بانکی تثبیت کند.

علی اخوان بهابادی ، مدیرعامل تکنوتجارت و رئیس کمیسیون فینتک نصر، در گفت‌و‌گو با کاماپرس درباره  هدف حضور در الکامپ ۱۴۰۴، رویکرد هم‌افزایی برای نوآوری، تمایز خود در اکوسیستم فین‌تک، و برنامه‌های توسعه‌ای نیمه دوم سال گفت.

برای مشاهده جدیدترین اخبار کسب و کار کاماپرس را در اینستاگرام دنبال کنید.

هدف از حضور در نمایشگاه الکامپ امسال برای تکنوتجارت چه بود و این حضور چگونه به گسترش همکاری با زیست‌بوم نوآوری کشور کمک می‌کند؟

حضور تکنوتجارت در الکامپ ۱۴۰۴ فرصتی بود برای تعامل، هم‌افزایی و شبکه‌سازی میان بازوی نوآوری بانک تجارت، صنایع دارای ظرفیت هم‌افزایی، همکاران سرمایه‌گذار، سرمایه‌پذیران، فین‌تک‌ها و استارتاپ‌های فعال در اقتصاد دیجیتال کشور.

ما در الکامپ امسال با رویکرد «هم‌افزایی برای نوآوری» حضور یافتیم. به‌سبب ماهیت تکنوتجارت، هدف اصلی ما نمایش محصول نبود، هرچند در این رویداد از پلتفرم داراوان به‌عنوان اکوسیستم مالی غیرمتمرکز بانک تجارت رونمایی کردیم. در واقع، تلاش ما بر آن است که فرصت‌های بانک تجارت را به ظرفیت‌های زیست‌بوم فین‌تک کشور پیوند دهیم؛ راهی که ما برگزیده‌ایم پلتفرم‌سازی و توسعه بسترهایی است که زمینه نقش‌آفرینی بازیگران مختلف را فراهم می‌کنند.

ما زمین بازی را می‌سازیم تا بازیگران نوآور بتوانند خدمات و محصولات خود را در چارچوبی امن و شفاف توسعه دهند. نمونه روشن این رویکرد را می‌توان در پروژه داراوان و نیز سندباکس‌های همکاری بانکی پیاده کرد که به آزمون و پیاده‌سازی مدل‌های نوین مالی کمک می‌کنند.

در نگاه ما، هر نمایشگاه و فرصت ارتباطی باید به نقطه تلاقی بانک، فناوری و استارتاپ‌ها تبدیل شود؛ جایی که گفت‌وگوها به همکاری، و همکاری‌ها به نوآوری منجر شود.

مزیت و تمایز رویکرد تکنوتجارت در مقایسه با سایر بازیگران حوزه فین‌تک و سرمایه‌گذاری خطرپذیر چیست؟

تمایز تکنوتجارت در این است که در نقطه تلاقی بانک، فناوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایستاده است.

ما نه یک سرمایه‌گذار مالی صرف هستیم و نه یک شرکت بانکی سنتی. ماموریت ما این است که از دل ظرفیت‌های بانک تجارت، زیرساختی برای نوآوری باز، سرمایه‌گذاری و مشارکت در فناوری‌های تحول‌آفرین ایجاد کنیم. تکنوتجارت برخلاف بسیاری از بازیگران فین‌تک، با دارا بودن دسترسی مستقیم به منابع، داده‌ها و زیرساخت‌های بانکی، می‌تواند اکوسیستم‌های جدید مالی بسازد؛ نه صرفا سرویس‌های جدید. ما نگاه‌مان از «محصول» فراتر است و بر ایجاد پلتفرم و زنجیره ارزش مشترک میان بانک، استارتاپ و نهادهای فناور متمرکزیم.

از همین رو، مزیت رقابتی تکنوتجارت در توان طراحی مدل‌های همکاری، ساختاردهی سرمایه‌گذاری و هم‌افزایی میان بازیگران است. در یک جمله، ما به‌جای رقابت در ارائه خدمات بانکی، به توانمندسازی نوآوران برای خلق آینده بانکداری و اقتصاد دیجیتال کشور باور داریم. یکی از راههایی که در این مسیر دنبال کرده‌ایم بهره‌گیری از فرصت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی بانک تجارت است.

در نیمه دوم سال، چه برنامه‌ها یا جهت‌گیری‌های توسعه‌ای در دستور کار دارید؟

در شش‌ماهه دوم سال، برنامه‌های تکنوتجارت بیش از هر چیز بر تثبیت نقش توسعه‌ای و نهادسازی نوآوری در بانک تجارت متمرکز است. ما در چهار محور اصلی پیش می‌رویم؛  نخست، فعال‌سازی ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای جریان‌یافتن هرچه بیشتر نوآوری در تمامی بخش‌ها و ساختارهای بانک تجارت است. در این مسیر، علاوه بر هدایت پروژه‌های داخلی، ارائه‌ی مشاوره و خدمات نوآوری به سایر مجموعه‌های بیرون از بانک نیز در دستور کار قرار گرفته است.

دوم، تمرکز ما بر شناسایی و اتصال ورتیکال‌های دارای پتانسیل هم‌افزایی با بانک است؛ صنایعی که الزاماً بانکی نیستند، اما می‌توانند مکمل یا تسهیل‌گر خدمات مالی باشند. هدف ما این است که جایگاه بانک تجارت را از طریق تعامل با این صنایع، در اقتصاد داده‌محور کشور تثبیت کنیم.

سوم، پیشبرد ‌سرمایه‌گذاری‌ها در چند پروژه منتخب است. ما در حال ارزیابی کاندیداهای مناسب برای سرمایه‌گذاری هستیم و با همکاری ساختارهای بالادستی بانک، تلاش می‌کنیم این سرمایه‌گذاری‌ها را به مرحله اجرا برسانیم.

و در نهایت، بخش مهمی از تلاش ما معطوف به ساختارسازی و اصلاح ساختارهای نوآوری در درون بانک تجارت است تا جایگاه تکنوتجارت به‌عنوان بازوی رسمی نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر بانک تثبیت شود و ارتباط میان بخش‌های مختلف بانک و زیست‌بوم نوآوری منسجم‌تر گردد. در مجموع، نگاه ما در نیمه دوم سال، از «پروژه‌محوری» به سمت نهادسازی نوآوری و هم‌افزایی پایدار میان بانک، صنعت و استارتاپ‌ها حرکت می‌کند.

انتهای پیام

مرتبط با:

ارسال نظر