لبنیات ایران در بازارهای بین المللی چه جایگاهی دارد؟

کد مطلب: ۳۶۱۶۱۵
لبنیات ایران در بازارهای بین المللی چه جایگاهی دارد؟

مدیرعامل گروه لبنی دوشه آمل با اشاره به سخت‌گیری‌های مرتبط با امنیت غذایی و ارایه محصولات سلامت‌ محور در فرایند تولید شرکت، گفت: سخت‌گیرانه‌ترین استانداردهای تولید لبنیات در ایران اعمال می‌شود.

شهریار دادگر با تاکید بر اینکه ذات محدودیت و سخت‌گیری در صنایع غذایی و لبنی، اتفاق مثبتی است، ادامه داد: هر استاندارد و محدودیتی که در فرایندهای حفظ امنیت و کیفیت غذایی مطرح می‌شود،‌ درباره کل صنعت لبنی کشور نیز وجود داشته و رعایت می‌شود. استانداردهای تحویل شیر خام، آزمایش هر تانکر شیر، انحصار تولید با شیر استاندارد، همه و همه به دقت درهمه صنایع لبنی کشور رعایت می‌شود.

برای مشاهده جدیدترین اخبار کسب‌وکار کاماپرس را در اینستاگرام دنبال کنید.

وی با بیان اینکه  در رابطه با افزودنی‌ها و مکمل‌های کیفی نیز دستورالعمل پذیرفته شده‌ای در همه جای جهان وجود دارد، گفت: اطمینان می‌دهم سخت‌گیرانه‌ترین استانداردها چه در بحث چربی و چه در بحث افزودنی‌ها در ایران اعمال می‌شود. اگرچه این سخت‌گیری‌ها، کار را برای تولیدکنندگان لبنی دشوار می‌کند،‌ اما در عین حال توان و امکان رقابت کیفی در بازارهای بین‌المللی را فراهم می‌آورد.

دادگر با اشاره به این موضوع که در حال حاضر اکثر تولیدات لبنی ایران در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس، چه از لحاظ کیفیت نهایی و چه از لحاظ قیمت تمام‌شده، با برندهای جهانی رقابت می‌کنند، بیان کرد: البته نمی‌توانم بگویم که صددرصد این توان رقابتی از سخت‌گیری‌های پیشگیرانه ناشی شده، اما قطعا بی‌تأثیر نبوده است.

به گفته وی، غیر از سخت‌گیری‌ها و اقدامات پیشگیرانه، مهم‌ترین عامل این است که بازار لبنیات داخلی همین الان نیز ‌نسبتا رقابتی بوده و بازیگران بزرگی دارد. تعداد تولیدکنندگان کم نبوده و حیطه‌ فعالیت و تمرکز هر یک نیز مشخص است. بنابراین، مهم‌ترین عاملی که توان شرکت‌های داخلی را تقویت کرده، همین رقابت‌های داخلی است.

این فعال حوزه لبنیات کشور ادامه داد: نیازهای موجود و جدیدی که در جهان ایجاد شده، اکثرا توسط شرکت‌های داخلی پوشش داده می‌شود. بنابراین، همین دو عامل باعث شده که تولیدات لبنی ایران در بازارهای قدرتمندی همچون کشورهای حاشیه خلیج فارس که با حضور برندهای بزرگ، بسیار رقابتی بوده، موفقیت و پتانسیل بالایی داشته باشند.

دادگر در پایان با اشاره به صادرات این صنعت، عنوان کرد: با توجه به تاریخ مصرف پایین محصولات لبنی،‌ امکان صادرات به کشورهای دورتر وجود نداشته و بیشتر به کشورهای همسایه ارسال می‌شوند. با این حال، محصولات دارای تاریخ مصرف بالاتر همچون شیر تتراپک، دوغ قوطی و کشک شیشه‌ای به کشورهای دورتر نیز صادر می‌شوند.

انتهای پیام

ارسال نظر