تلاش جهاد کشاورزی بر توسعه گلخانه‌ها

لست سکند

«گلخانه هلیلان» پروژه‌ای که اسفندماه سال گذشته توسط هلدینگ کوثر، وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران، افتتاح شده اکنون در حال برداشت محصولات کشت شده و کسب درآمد از آن‌ها است. این طرح با محوریت محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال و تولید در شهرستان هلیلان آغاز به کار کرد.

به گزارش کاماپرس، این پروژه گلخانه‌ای برای 418 نفر اشتغال زایی داشت. گلخانه هلیلان در زمینی به مساحت 13 هکتار ساخته شده و فضای مساحت گلخانه‌ بهره برداری شده نیز 7 هکتار است. میزان سرمایه گذاری انجام شده در این پروژه 750 میلیارد ریال و ظرفیت تولید آن یک هزار و 672 تن انواع محصولات گلخانه‌ای اعلام شد. اکنون این پروژه به درآمد زایی رسیده و برداشت محصولات کشت شده در آن از فروردین ماه آغاز شده است. گفته شده سه هکتار این مجموعه به خیار و فلفل دلمه‌ای رنگی اختصاص دارد.

در این خصوص صاحب میرپناهی، مدیرعامل شرکت پیشگامان توسعه کشاورزی کوثر، اعلام کرده که تا مرداد ماه تمام سالن‌های هلیلان زیر کشت می‌رود.

این گلخانه هیدرو پونیکی مخصوص پرورش انواع صیفی‌جات بوده و تولیدات آن از خروج 7/2 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد. رونق مناطق کمتر برخوردار، فعال سازی مزیت‌های نسبی تولید، ایجاد ایمنی و امنیت غذایی برای مصرف کنندگان داخلی، برخورداری از ظرفیت‌های بومی گیاهان خودرو، وجود سیستم هوشمند فضای داخلی و دستگاه کنترل اقلیم ساز و تولید محصولات گلخانه‌ای طبیعی و سالم از مزایای این طرح اعلام شده است.

راز آسمان پایتخت

استفاده از ظرفیت هلیلان

بانک کشاورزی با پرداخت تسهیلات 210 میلیارد ریالی در راه اندازی این گلخانه سهیم بوده است. این مجموعه به عنوان اولین مجتمع گلخانه‌ای استان ایلام اعلام شد. پیش بینی شده این مجموعه علاوه بر رفع نیازهای بازارهای داخلی به سایر کشورهای خارجی از جمله عراق و کشورهای حوزه دریای خزر صادرات داشته باشد.

پیش از این محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، توسعه طرح‌های مهم کشاورزی مانند گلخانه‌ها و احداث باغ‌ها در اراضی شیب دار را از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود. همچنین وی استفاده از ظرفیت‌های شهرستان‌هایی مانند هلیلان و طرح‌های این چنینی را عاملی برای عملیاتی کردن شعار جهش تولید و ایجاد زمینه اشتغال برای نیروهای بومی دانسته و خواستار به کارگیری نیروی بومی در این گلخانه شد. زیرا که نیروی بومی بر رفتار تولید کننده محصولات اثر گذار هستند. همچنین طهماسبی بر آموزش کشت گلخانه‌ای برای نیروهای تازه وارد و رعایت بهداشت توسط آن‌ها، به منظور افزایش سطح کیفیت محصولات، تاکید داشت.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز