آشنایی با اصطلاحات حسابداری، نگرش ارزشمندی از بخش حسابداری شرکت به شما ارائه میکند. به همین دلیل، چه شما مدیر یک کسب و کار باشید و چه حسابدار، برای ارائه اطلاعات مالی یا کار با نرمافزارهای حسابداری به آشنایی با این اصطلاحات نیاز دارید. یکی از مهمترین فرآیندهای مالی، محاسبه سود و زیان و کدینگ حسابداری است. منظور از اصطلاح کدینگ حسابداری، مکانیزه کردن عملیات حسابداری است. در واقع، حسابها با توجه به نوع و حجم عملیات مالی در چند سطح طبقهبندی میشوند. هر یک از این حسابها یک کد دارد که عملیات مالی بر اساس آنها انجام میشود. ماهیت هر حساب بر اساس کدینگ حسابداری تعیین میشود. کدینگ کل ، معین و تفضیلی از جمله سطوح مهم کدینگ حسابداری به شمار میروند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، تلگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، ماهیت حسابداری معمولاً به دو نوع بدهکار و بستانکار تقسیم میشود. نتیجه حسابداری چه به صورت افزایشی و چه کاهشی در یک سمت مشخصی از حساب ثبت میشود. به عبارتی، داراییها سمت راست و بدهیها و سرمایه در سمت چپ نوشته میشوند. در نتیجه، مانده حساب، تابع ماهیت حساب است. در ادامه این مطلب به بررسی بیشتر کدینگ و ماهیت حسابداری پرداخته خواهد شد.
منظور از ماهیت حساب بدهکار و بستانکار چیست؟
حسابهایی که دارای داراییهای ثابت، داراییهای جاری، هزینه و بهای تمام شده هستند، ماهیت بدهکار دارند. در واقع این حسابها داراییهای شرکت را افزایش میدهند. در صورتی که دارایی افزایش یابد در سمت راست و در صورتی که دارایی کمتر شود به عنوان بستانکار در سمت چپ حساب ثبت خواهد شد.
در مقابل، حسابهایی چون بدهیهای بلند مدت، بدهیهای جاری، سرمایه و درآمد، ماهیت بستانکار دارند. این حسابها باعث کاهش داراییهای شرکت میشوند.
کدینگ حسابداری و انواع آن
کدینگ حسابداری اغلب به شکل درختی و برای دستهبندی حسابها انجام میشود. کدها نشان میدهند که سرشاخه و زیرشاخهها در این دستهبندیها کدامند. تمام مراحل دستهبندی، شاخهبندی و کدگذاری به عنوان فرآیند کدینگ شناخته میشود. انجام این فرآیند، سبب سرعت در امور حسابرسی شرکت میشود. در ادامه، کدینگ حساب کل، معین و تفضیلی به طور خلاصه معرفی خواهد شد؛
کدینگ کل: برای انجام فرآیند کدینگ حسابهای کل ابتدا از داراییها شروع میکنند و در این بین، داراییهای با نقد شوندگی بالاتر در اولویت قرار میگیرند. در میان داراییهای یک شرکت، وجه نقد و سپس موجودی بانک به عنوان نقدترین دارایی شناخته میشود. در کدینگ حسابداری کل، کد 1 به وجوه نقد و کد 2 به حسابهای بانکی تعلق میگیرد.
کدینگ معین: چنانچه حساب کل، زیر مجموعه داشته باشد باید برای آن حساب کل، حساب معین در نظر گرفت. فرآیند کدینگ این حسابها مانند حسابهای کل است و از عدد 1 شروع میشود. به عنوان مثال، اگر حساب کل اسناد و دریافتنیرا در نظر بگیریم، حسابهای معین آن شامل حسابهای دریافتنی اشخاص حقوقی، اشخاص حقیقی، اسناد دریافتنی و اسناد در جریان وصول میشود.
کدینگ تفضیلی: از این نوع کدینگ برای چیدمان ارقام و ایجاد گزارشهای متنوع استفاده میشود. کدینگ تفضیلی در سطح سوم حسابها قرار دارد و به همین دلیل، کدگذاری از رقم 3 شروع میشود.
خوشبختانه با ظهور نرمافزارهای حسابداری، کلیه فرآیندهای مالی از جمله کدینگ و محاسبه سود و زیان با سرعت و دقت بسیار بالایی انجام میشود. این نرمافزارها قابلیتها و امکانات متعددی را در اختیار حسابداران و مدیران کسب و کارها میگذارد. شرکت محاسب پرداز، چنین خدمات و حسابداری را به متقاضیان خود ارائه میدهد. اما مزیت محاسب پرداز در مقایسه با سایر شرکتهای مشابه چیست؟
محاسب پرداز؛ حسابداری به شیوه نوین
این مجموعه بیش از 25 سال تجربه در حوزه IT، فروش و پشتیبانی نرمافزارهای حسابداری و خدماتی را دارد. هماکنون، شرکت محاسب پرداز مورد تایید بیش از 3 هزار بنگاه اقتصادی و فعال بازار کسب و کار بوده و بیش از 2 هزار 700 پروژه را به ثمر رسانده است. بنابراین، چنانچه برای انجام امور مالی و حسابداری به کارشناسان و مشاوران خبره نیاز دارید و یا میخواهید نرمافزار حسابداری، سایت و فروشگاه اختصاصی خود را داشته باشید پیشنهاد میکنیم از تیم متخصص مجموعه محاسب پرداز حکمت کمک بگیرید. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره 91008340-021 تماس بگیرند.
انتهای پیام
مرتبط با : محاسب پرداز