5 ابهام در خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس

باور کنیم یا نکنیم پرسپولیس و استقلال در حال خصوصی شدن هستند و این واگذاری که بعد از وعده‌های مکرر سرانجام به مراحل پایانی رسیده با وجود ابهامات متعدد در حال وقوع است.

به گزارش کاماپرس، وقتی همه مسئولان ذیربط ار وزیر ورزش گرفته تا رئیس سازمان خصوصی سازی و رئیس اتاق تعاون و رئیس شرکت فرابورس ار نزدیک بودن موعد واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال سخن می گویند باید باور کنیم سرنوشت سرخابی های پایتخت در حال تغییر است و آنها به زوید از زیر سایه دولت خارج می شوند. پرسش اینجاست که آیا خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس آینده‌ای رویایی برای این دو باشگاه پرطرفدار پایتخت رقم می زند یا بورسی شدن سرخابی ها مشکلات مدیریتی و مالی آنها را تشدید می کند و طرفداران این دو تیم را مایوس تر از قبل خواهد کرد؟

خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس بنا به روایت روزنامه جام جم حاوی نکات و ابهاماتی است که در ادامه آنها را مرور می کنیم.

1. خصوصی سازی سرخابی ها سراب است یا واقعیت؟

تقریبا یک سال دیگر از عمر دولت فعلی باقی است و این بار هم امیدی به پایان ماجرا نیست. گفته‌اند تا چند ماه آینده این اتفاق خواهد افتاد و 10درصد سهام دو باشگاه در بورس عرضه خواهد شد.10درصدی که کسی اطلاع دقیق و ریزی از آن ندارد و اصلا نمی‌دانند در آینده، تکلیف این دو باشگاه،سهام فروخته شده و سهامدارانش چه خواهد شد. آنچه تاکنون درباره خصوصی‌سازی این دو باشگاه گفته شده بیشتر شبیه به یک سراب است و انگار خبری از تغییر نیست.

آریاک سفر

2. دولت در ایجاد بستر خصوصی سازی سرخابی ها موفق بوده؟

دولت در واگذاری سرخابی ها باید سه مرحله را در نظر بگیرد، مرحله پیش از واگذاری، حین‌واگذاری و بعد از واگذاری. دولت تا اینجای کار  در مرحله پیش از واگذاری موفق نبوده و کاری هم انجام نشده است.

3. اهداف خصوصی سازی سرخابی ها چیست؟

باید اهداف و سیاست‌های روشنی داشته باشیم و بدانیم چرا می‌خواهیم واگذاری انجام شود و دامنه‌اش تا کجاست. هدف واگذاری باید افزایش بهره‌وری و توسعه اقتصادی باشد. تجربه ده ساله اجرای خصوصی‌سازی در صنایع مختلف می‌تواند به کمک ورزش هم  بیاید.

4. صورت های مالی استقلال و پرسپولیس شفاف است؟

بحث مهم دیگر در واگذاری پرسپولیس و استقلال صورت‌های مالی و حسابرسی صحیح بنگاه‌هایی است که باید واگذار شوند. این بنگاه‌ها باید نظام شفاف مالی داشته باشند تا سرمایه‌گذار دچار آسیب نشود و بداند چه سرمایه‌گذاری و آتیه‌ای باید رقم بزند.

5 . سرخابی ها بنگاه اقتصادی می شوند؟

سیاست‌های خصوصی‌سازی در ورزش هم شمول دارد به شرط این‌که بنگاه ورزشی بنگاه اقتصادی شود. اگر بنگاه اقتصادی تلقی نشده و فرهنگی تلقی شود، واگذاری باید در قانون مستقلی تحت‌عنوان واگذاری‌های حوزه فرهنگی صورت گیرد که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

6. برند پرسپولیس و استقلال چقدر می ارزد؟

استقلال و پرسپولیس صاحب برند هستند ولی مشکل این‌است که تا امروز کسی نتوانسته این برندها را در کشور ارزشیابی کند! همچنین کسی نتوانسته دارایی های این دو باشگاه را به طورشفاف مشخص کند.

7. واگذاری سرخابی ها سلیقه ای است؟

 در یک دولت و با برداشت سلیقه‌ای، باشگاه‌های ورزشی مثل استقلال و پرسپولیس را به عنوان فرهنگی تعریف کردند و در فهرست واگذاری‌ها قرار ندادند. ولی دولت بعدی عنوان کرد از نظرش این دو باشگاه  فرهنگی نیست و اقتصادی محسوب می‌شوند. این موضوع به واگذاری در ورزش آسیب جدی زد. انجام واگذاری‌ها به اراده دولت‌ها برمی‌گردد. اگر دولت اراده واگذاری داشته باشد باشگاه‌های ورزشی مصداق بنگاه اقتصادی تلقی می‌شوند. وقتی دولت اراده واگذاری نداشته باشد به توجیهات متوسل شده و آن را باشگاه فرهنگی می‌شناسد.

انتهای پیام

 

مرتبط با : استقلالپرسپولیس
نرم افزار حسابداری
ایمالز
آسیاتک
آیرومارت-کاماپرس
همراه مکانیک-کاماپرس
کاراپلاس-کاماپرس
آریاک سفر
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز