ضرر ماسک زدن بیشتر از نفع آن است و 9 باور غلط دیگر درباره کرونا

لست سکند

بعضی ها تصور می کنند ضرر ماسک زدن برای پیشگیری از بیماری کرونا بیشتر از نفع آن است. اما این باور چقدر واقعیت دارد؟

به گزارش کاماپرس، شیوع بیماری کرونا و بحران و عوارضی که درست کرده یک طرف، حاشیه ها و باورهای غلط و البته دردسرهایی که این باورهای اشتباه درست کرده اند یک طرف دیگر. آنچه که مسلم است پزشکان معتقدند این بیماری هنوز ناشناخته است و جامعه پزشکی هنوز نمی تواند به طور قطع درباره آن نظر بدهد. به همین دلیل تنها راه نجات از این بیماری عمل کردن به توصیه های پزشکان و رعایت پروتکل های بهداشتی است.

یکی از مهمترین توصیه های پزشکان زدن ماسک است چون معتقدند فعلا همین ماسک زدن تا درصد زیادی می تواند جلوی انتقال ویروس را بگیرد.متخصصان توصیه می کنند همیشه از ماسک استفاده کنید تا روزی که اعلام کنیم کرونا از بین رفته است.
باورهای غلطی که کرونا را قوی تر می کند

به غیر از حرف و سخنهایی که درباره ماسک زدن شنیده می شود چند باور غلط دیگر هم می تواند جان خیلی ها را به خطر بیندازد مثل:

– شرکت‌های دارویی واکسن کرونا را توزیع نمی کنند

راز آسمان پایتخت

باور غلط دیگر این است که شرکت‌های بزرگ واکسن را ساخته اند اما نمی‌خواهند آن را توزیع و تزریق کنند؛ اما موضوع مهم این است که آزمایشات بالینی مدت زیادی طول می‌کشد؛ زیرا باید از بروز هرگونه عوارض احتمالی واکسن یا دارو جلوگیری شود.

-کرونا فقط یک آنفلوانزای ساده است

نه اینطور نیست. کارشناسان می‌گویند آنفلوانزا و کرونا با هم خیلی فرق دارند. کسانی که به آنفلوانزای فصلی مبتلا می‌شوند، بر عکس مبتلایان به کرونا، نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند. خیلی از کسانی که از ویروس کرونا بهبود یافته اند، تبعات مزمنی از جمله مشکلات تنفسی، اختلال در حس بویایی و موارد دیگر را گزارش کرده اند که تاکنون همراه آن‌هاست، این یعنی بیماری به همین سادگی که تصور می‌کنیم، نیست.

– آمار مرگ و میر ناشی از کرونا زیاد نشده است

برخی می گویند تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا به میزان قابل توجهی افزایش یافته، بدون آنکه میزان مرگ و میر ناشی از آن افزایش یافته باشد؛ همانطور که در ایالات متحده آمریکا اتفاق افتاده است.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان اما متخصصان نظر دیگری دارند آنها معتقدند ویروس از نظر مرگ و میرو خطری که برای سلامتی ایجاد می‌کند تغییری نکرده است، بلکه تعداد معایناتی که برای افراد حتی بدون علامت انجام می‌شود افزایش یافته و این همان چیزی است که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است.

-ویروس کرونا کشنده نیست

بعضی ها معتقدند درباره ویروس کرونا اغراق شده و آنقدر‌ها هم که گفته می‌شود کشنده نیست . اما این نظر غلط است، چون تعداد زیادی از مرگ و میر‌ها نادیده گرفته شده است. محققان می‌گویند تخمین میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کار آسانی نیست، خصوصاً اینکه همه گیری هنوز تمام نشده است و تحولات همچنان روز به روز اتفاق می‌افتد.

– مصونیت گله ای بهتر است

برخی معتقدند به مصونیت گله ای یا عمومی نزدیک شده ایم، به این معنی که بیشتر افراد به ویروس آلوده شده، بهبود یافته و مصونیت پیدا کرده اند اما این درست نیست، زیرا دسترسی به این ایمنی مستلزم آن است که نزدیک به ۷۰ درصد افراد آلوده شده و بهبود پیدا کنند تا مصونیت گله‌ای حاصل شود؛ یعنی در کشوری مانند ایالات متحده باید تقریبا ۲۰۰ میلیون نفر مبتلا شده باشند.

-فاصله گذاری اجتماعی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند

این باور هم غلط است چون سیستم ایمنی بدن ما با شرایطی که در آن قرار داریم سازگار می‌شود تا آماده انجام وظیفه خود باشد؛ بنابراین به دلیل آنکه با افراد زیادی در ارتباط نیستیم، سلامتی ما تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

– امواج شبکه ارتباطات نسل پنجم باعث افزایش شیوع بیماری می شود

برخی معتقدند امواج و فرکانس‌های شبکه ارتباطات نسل پنجم باعث افزایش شیوع ویروس می‌شود، در حالیکه این نظریه توسط هیچ نهاد تحقیقاتی یا علمی صادر نشده است و فقط توسط تریبون‌ها و طرفداران نظریه توطئه شایع شده است.

– علم پزشکی می‌تواند بیماری کووید ۱۹ را مهار کند

اصلا این طور نیست چون علم پزشکی در حال حاضر نمی‌تواند این بیماری را درمان کند. کاری که پزشکان در حال حاضر انجام می‌دهند استفاده از دارو‌های مختص بیماری‌های دیگر است و تمام درمان‌ها موقتی بوده و منتظر هستند تا آزمایش‌های بالینی برای درمان ویروس کرونا به نتیجه برسد.

– داروی استروئید کرونا را درمان می کند

برخی معتقدند داروی استروئید صددرصد این بیماری را درمان می کند. اما پزشکان تأیید می‌کنند که این درمان تاکنون نتایج دلگرم کننده‌ای را داشته است، اما اثر بخشی آن هنوز به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار مهم ، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز