تولید کاتالیست در کشور بومی‌سازی شد

کاتالیست
لست سکند

کاتالیست ماده‌ای است که اگر به مخلوط واکنشی افزوده شود، سرعت رسیدن ماده به حالت تعادل در سیستم را، بدون آنکه خود دستخوش تغییر شیمیایی پایدار شود، تغییر می‌دهد و معمولاً آن را افزایش می‌دهد. کاتالیزورها ممکن است همگن یا ناهمگن باشند.

به گزارش کاماپرس، کاتالیزور می‌تواند بر سرعت واکنش اثر گذارد، اما نمی‌تواند موقعیت تعادل را در یک واکنش برگشت‌پذیر تغییر دهد. به طور نظری، کاتالیزور را می‌توان بدون آنکه دستخوش تغییر شیمیایی شود در پایان واکنش بدست آورد، هرچند ممکن است از لحاظ فیزیکی تغییر کرده‌باشد. شرکت‌های دانش بنیان با نقش پر رنگ خود در بومی‌سازی زنجیره تامین محصولات صادراتی باعث نهادینه شدن ادبیاتی مطابق با اقتصاد مقاومتی هستند. در این میان فعالیت‌های شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو نمونه‌ای از قبیل شرکت‌های دانش بنیان است که محصولات استراتژیک کاتالیست را تولید کرده و یکی از حلقه‌های ارزشی در تولید محصولات پالایشگاهی، پتروشیمی ‌و فولاد به شمار می‌آید.

شرکت نفت و گاز سرو، با ارائه محصولات با کیفیت ایرانی جایگزین به جای خارجی منافع حائز اهمیتی را برای صنایع بزرگ کشور فراهم آورد که نه تنها برای این صنایع منفعت ایجاد شده، بلکه منافع ملی نظیر صرفه‌جویی ارزی بیش از ۴۰ میلیون دلار را نیز در برداشته است. در حال حاضر تنها چند کشور آلمان، دانمارک، انگلستان و هند توانایی تولید محصول با کیفیت کاتالیست را در جهان دارا هستند. شرکت نفت و گاز سرو با تولیدات خود باعث شد تا نام ایران نیز به جمع سازندگان توانمند محصولات صنایع تکنولوژی پیشرفته (High-Tech) اضافه شود به طوری که در حال حاضر با تولید انواع کاتالیست‌های فرآیندهای مختلف پتروشیمی، پالایشی و فولادی، دغدغه بزرگی را از صنایع کشور برطرف کرده است. تجاری‌سازی و بومی‌سازی انبوه کاتالیست‌های صنایع مذکور، از خدمات با اهمیتی در سطح ملی است که از سوی شرکت نفت و گاز سرو برای این صنایع به ارمغان آمده است. این شرکت در راستای ایجاد زبان مشترک با متخصصان واحدهای مصرف‌کننده کاتالیست، طی ۴ سال گذشته با چاپ و انتشار تخصصی‌ترین کتب حوزه کاتالیست و برگزاری کارگاه‌های عملیاتی، باعث افزایش نرخ دسترسی به اطلاعات فنی در این حوزه شده است.

این در حالی است که با برگزاری ۱۴ کارگاه‌های آموزشی در حوزه کاتالیستی برای صنایع پتروشیمی، پالایشی و فولاد و پذیرای ۲۶۶ نفر از کارشناسان، مدیران و متخصصان صنایع یادشده و صدور گواهی پایان دوره آموزشی برای آنها، به عنوان خدمتی نوین در کارنامه خدمات مهندسی فروش این شرکت دانش‌بنیان وجود دارد. دسترسی آسان‌تر به خدمات فنی و پشتیبانی موضوع حائز اهمیتی است که این شرکت توانسته است در طول فعالیت خود آن را در سطح رضایت‌مندی بالایی به مشتریانش عرضه کند. شرکت نفت و گاز سرو تاکنون با در اختیار داشتن ۲۲ رفرنس بارگذاری محصولات خود در حوزه کاتالیستی در شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، مجتمع فولاد خوزستان، شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر، فولاد هرمزگان به فعالیت خود در حوزه تولید کاتالیست احیای مستقیم آهن برای مجتمع‌های فولادی کشور به تولید محصولات با کیفیت رقابتی خود ادامه می‌دهد.

راز آسمان پایتخت

به گزارش دنیای اقتصاد همچنین در حوزه صنعت پتروشیمی ‌و پالایش، همکاری‌های متعددی با شرکت‌های بزرگی چون پتروشیمی ‌شیراز به عنوان قدیمی‌ترین مجتمع پتروشیمی ‌کشور، پتروشیمی ‌پردیس به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده اوره و آمونیاک کشور و سومین تولیدکننده این مواد در جهان، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در تامین نیاز پنج ساله کاتالیست‌های ریفرمینگ، شرکت پتروشیمی ‌فناوران، شرکت پتروشیمی‌ رازی، پالایش نفت تهران و … در کارنامه این شرکت ثبت شده است. در همین دانش بنیان بودن شرکت نفت و گاز سرو و تحقیقات مستمر توسط واحد R&D این شرکت که مجهزترین واحد تحقیقاتی کشور در بخش خصوصی است، پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک تعداد محصولات این شرکت افزایش چشمگیری داشته باشد. تعداد شرکت‌های توانمند و سازنده کاتالیست در دنیا به کمتر از ۱۰ شرکت می‌رسد که این پیام آور محدود بودن سطح دسترسی به دانش ساخت کاتالیست در دنیا است، اما با تمامی ‌موانع پیش رو، متخصصان شرکت نفت و گاز سرو با تکیه بر دو دهه فعالیت پژوهشی خود توانستند تابوی تولید کاتالیست را در ایران بشکنند و ایران به جمع تولیدکنندگان این محصولات اضافه شود.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : نفت و گاز سرو
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز