سهام عدالت را مستقیم مدیریت کنیم یا غیرمستقیم؟

بسیاری از سهامداران عدالت درباره مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم سهام عدالت خود دچار تردیدهای جدی هستند به همین دلیل سازمان خصوصی‌سازی پرسش‌های آنها را در این باره پاسخ داده است.

به گزارش کاماپرس، بیشترین پرسش‌ها درباره سهام عدالت به نحوه مدیریت آن بازمی‌گردد و برخلاف ان که روزهای ابتدایی عنوان می شد روش مستقیم بسیار بهتر از مدیریت غیرمستقیم است اکنون به وضوح مشخص شده است که روش مستقیم برای همه مناسب نیست.

ضمنا تعداد انبوهی از سهامداران عدالت، مدام در پی فروش سهام خود هستند و درباره زمان فروش و تعداد قابل فروش سهام خود پرسش هایی مطرح می کنند. در ادامه پاسخ های سازمان خصوصی سازی را به مهم ترین پرسش های سهامداران عدالت می‌خوانید.

مزایای روش مستقیم و غیر مستقیم چیست؟

  • درصورت انتخاب آزاد سازی به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت به صورت مستقیم و بدون واسطه  با لحاظ مراتب ذیل به سهامدار سهام عدالت، تخصیص و انتقال می یابد:

به میزان سهام تخصیص یافته به هر فرد در شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت و به تناسب ارزش مقطع واگذاری، تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی تخصیص  خواهد یافت. علاوه بر آن این دسته از مشمولین سهام عدالت، به ازای سهام شرکت‌های غیربورسی سرمایه‌پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهند نمود.

آریاک سفر

در این حالت مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام اختصاص یافته به عهده سهامداربوده و در راستای حفظ ارزش سهام تخصیص یافته، قابلیت نقل و انتقال سهام  مزبور به غیر و فروش آن بر  اساس محدودیت های زمانی و مقداری تعیین شده توسط شورای عالی بورس صورت خواهد گرفت.

مطابق قانون تجارت افراد سهامدار محسوب شده و از مزایای سهام تخصیص یافته از جمله سود و … بهره مند خواهند شد.

خاطر نشان می سازد دو ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور سهامداران می توانند با  مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) به نشانی {sejam.ir} از تعداد سهام تخصیص یافته نزد شرکت های  سرمایه پذیر سهام عدالت مطلع شوند.

شایان ذکر است بهره مندی از خدمات قابل ارائه از جمله ایجاد امکان معامله پذیری سهام تخصیص یافته در آینده منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبت نام و احراز هویت غیرحضوری در مراکز تعیین شده است.

  • درصورت انتخاب آزاد سازی به روش غیر مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت، با لحاظ مراتب ذیل از طریق شرکت های  سرمایه گذاری استانی ساماندهی خواهد شد و سهامدار حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت. در این روش سود یا زیان قابل تخصیص به سهامدار براساس نحوه عملکرد شرکت های سرمایه گذاری استانی تعیین و تخصیص پیدا خواهد کرد.

با این تفویض اختیار، سهام شرکت های  سرمایه پذیر سهام عدالت متعلق به سهامدار توسط شرکت های سرمایه گذاری استانی ساماندهی خواهد شد.

در کدام روش سهامدار امکان فروش سهام خود را دارد؟

در هر دو روش امکان فروش و واگذاری سهام توسط مشمولین در بازار معاملاتی بورس و فرابورس میسر است.

آیا در روش غیر مستقیم سهامدار امکان فروش یکجای سهام خود را دارد؟ به چه صورت؟

افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب نموده اند سهامدار شرکت های  سرمایه گذاری استانی خواهند بود. مقرر شده است شرکت های سرمایه گذاری استانی در بازار سرمایه پذیرش شوند و سهام این شرکتها مورد خرید و فروش واقع شود پس این افراد می‌توانند نسبت به فروش سهام خود در شرکت های  سرمایه گذاری استانی اقدام کنند.

 تکلیف سود سالیانه سهام در هر یک از روش ها چه می شود؟

افرادی که روش مستقیم را انتخاب نموده اند سود عایدی از سهام ۳۶ شرکت بورسی تخصیص یافته وسود سهام شرکت های  سرمایه گذاری استانی از بابت ۱۳ شرکت غیربورسی را مستقیما دریافت خواهند کرد. افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب نموده اند صرفا سود سهام شرکت های  سرمایه گذاری استانی را دریافت خواهند نمود. بنابراین با هماهنگی های صورت گرفته سود کلیه شرکت های  بورسی و فرابورسی توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی تسویه وجوه و اوراق بهادار جمع آوری و از طریق سامانه سجام در حساب های بانکی سهامداران تخصیص و پرداخت شود.

انتهای پیام

نرم افزار حسابداری
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز