بررسی موانع تولید در صنعت نان

نان سحر فعالیت خود را از سال ۱۳۵۰ در زمینه تولید نان و تحت عنوان نان بولکی پزی سحر آغاز نموده و از همان سال ضمن برقراری ارتباط با کمپانی های معظم بین المللی تولید کننده نان در کشورهای اروپایی، گامی بلند در راستای ارتقا سطح کیفی، ایجاد تنوع و کاهش ضایعان نانهای حجیم و نیمه حجیم برداشته است.

به گزارش کاماپرس، هدف اصلی نان سحر اشاعه فرهنگ مصرف صحیح نان با تکیه بر ارتقای کیفیت محصولات تولیدی،همکاری و همیاری با کلیه دست اندر درکاران تولید ماشین آلات ،مواد بهبود دهنده،تولید انواع نان مرغوب و ارتقاء دانش فنی تولید نان در سطح جامعه،همگام و همیار بودن با مجموعه برنامه های طرح صنعتی شدن نان در کشور به منظور دستیابی به نان ماکول با قابلیت نگهداری مطلوب با ارزش غذایی کافی و منطبق با ذائقه و عادات غذایی مردم می باشد.

«دنیای‌اقتصاد» باهدف تشریح وضعیت این شرکت با رئیس هیات‌مدیره این مجموعه مهدی‌خان محمدی گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌خوانید:

«نان سحر» چه برنامه‌هایی برای توسعه فعالیت خود دارد؟
«نان سحر» با پنج دهه فعالیت در حوزه تولید و فروش نان صنعتی حجیم و نیمه حجیم، شیرینی و دسر و با بهره‌مندی از دانش تخصصی و آخرین تکنولوژی روز دنیا، توانسته در حوزه صنعت نان کشور اقدامات موثری کند. این مجموعه با تاسیس شرکت «پیشرفت پخت سحر» در سال ۱۳۶۳ در زمینه طراحی و ساخت انواع ماشین‌آلات تولید نان نیز وارد عمل شد. همچنین در سال ۱۳۷۶ با تاسیس کارخانه در صفا دشت و نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات اقدام به تولید انواع بهبوددهنده‌های آرد و نان، پریمیکس‌های قنادی، انواع مغزی‌های کیک و شیرینی، براق‌کننده‌ها و بهبوددهنده‌های کیک به فرم ژل کرده است. این گروه با تاسیس آموزشگاه (با اخذ مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای وزارت کار) در سال ۱۳۸۵ و اولین دانشگاه تخصصی صنعت نان در کشور (زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران) در سال ۱۳۹۳، هرساله دانشجویان و علاقه‌مندان صنعت نان را پذیرش می‌کند.

وضعیت شرکت یا در کل صنعت آرد و نان نسبت به زمان مشابه در سال ۹۸ چگونه است؟
به‌طورکلی صنعت آرد و نان کشور از گذشته تا امروز مشکلات اساسی را متحمل شده که ازجمله آن می‌توان به عدم یکسان‌سازی نرخ خدمات و نبود فرهنگ‌سازی مناسب برای مصرف نان صنعتی اشاره کرد: اما اصلی‌ترین چالش حال حاضر این صنعت، تبعیض در اعطای یارانه، نوسان کیفی و قیمتی در مواد اولیه اصلی مصرفی مانند آرد، شکر، روغن و… و همچنین مواد مکمل مصرفی مانند گردو، پودر نارگیل، پودر کاکائو، کنجد و مغزیجات و… در این حوزه است که ضربه‌های کلیدی به بازار رقابتی این صنعت وارد آورده است.

آریاک سفر

برنامه سحر در سال ۹۹ چیست؟
در شرایط فعلی حاکم بر جامعه داشتن برنامه مدون و اجرایی کردن آن بسیار دشوار به نظر می‌رسد اما با همراهی همه‌جانبه نیروهای متخصص در برند نان سحر، سعی داریم تا ضمن تعهد پایدار به رسالت‌های این برند در راستای تعدیل شرایط موجود، راهکارهایی راهبردی را مدنظر قرار دهیم. به‌عنوان‌مثال شرکت ثمین نان سحر که از زیرمجموعه‌های گروه صنعتی نان سحر به شمار می‌رود و جزو صنایع وابسته شناخته ‌شده در صنعت شیرینی و شکلات از ‌نظر تولید انواع بهبود دهنده‌های آرد و نان، پریمیکس‌های قنادی، انواع مغزی‌های کیک و شیرینی، براق‌کننده‌ها و بهبود دهنده‌های کیک به فرم ژل و… به‌حساب می‌آید نیز مستثنا از اثرات و آسیب‌های وارده به بدنه این صنعت نبوده اما این تهدید را نیز همانند سوابق پیشین به فرصت تبدیل کرده و به تولید بیش‌ازپیش پریمیکس‌های خانگی مانند پودر کیک و دیگر محصولات به همراه دستورالعمل‌های کاربردی، اقدام کرد.

بازار نان‌های صنعتی نسبت به سال‌های قبل کوچک ‌شده است؟
امروز که دنیا با مشکلات ناشی از شیوع ویروس جدید کرونا موسوم به کووید-۱۹ در هر حوزه دست‌وپنجه نرم می‌کند، وظیفه خطیری بر دوش کلیه صاحبان کسب‌وکار نیز هست، چراکه بی‌شک یکی از حوزه‌های اقتصاد که با پاندمی کووید-۱۹ بیشترین آسیب را متحمل شده، حوزه صنایع غذایی است. در این میان و در چندماهه اخیر با تغییر عادات خرید، مردم اعتماد بیش‌ازپیش خود را حداقل در حوزه صنعت غذا به محصولات کارخانه‌ای که به شیوه صنعتی فرآوری و تولید می‌شوند معطوف کرده‌اند بنابراین جا دارد ما نیز به‌عنوان صنعتگران حوزه سلامت با ارتقای سطح کیفی محصولات، تنوع در تولید و سهولت دسترسی در راستای جلب اعتماد، بیش‌ازپیش گام‌های ارزنده‌ای را برداشته و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم .

موانع تولید در صنعت نان چیست؟
موانع تولید در صنعت نان بسیار متعدد و گسترده است که ازجمله آن می‌توان به عدم نیاز صنعت نان به سهمیه آرد که به‌واسطه آن فضای رقابتی ناسالم ایجاد شده است، عدم سرمایه‌گذاری صحیح در حوزه‌ فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مصرف نان‌های صنعتی حجیم و نیمه حجیم، چالش‌های جدی در حوزه تامین مواد اولیه اصلی و ثانویه باکیفیت و قیمت متعادل، مشکلات یکسان‌سازی نرخ خدمات، فشارها و محدودیت‌های اقتصادی، وجود تحریم‌های بین‌المللی درزمینه فعالیت در بازارهای جهانی و البته شیوع ویروس کرونا و… اشاره کرد که جمیع این عوامل سبب می‌شود تا تولیدکننده با موانع و پیامدهای جبران‌ناپذیر مواجه شود.

آیا تحریم فرصتی برای تولیدات شما بوده است؟
باوجود تمام تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی توانسته‌ایم موانع و چالش‌های پیش رو را برداریم و امروز در نقطه‌ای واقع شویم که بتوانیم با بازارهای جهانی رقابت کنیم. شاید مواجه‌شدن با برخی چالش‌ها سبب شود تا به‌ناچار از پتانسیل‌ها و امکانات داخلی بهترین بهره را ببریم. ما همیشه اعتقاد خاصی به کیفیت در تولید داشته و داریم و بر این باوریم که پیروی از این اعتقاد سبب برکت در کار می‌شود. این در حالی است که این ارتقای کیفیت زمانی نمود پیدا می‌کند که تمامی زنجیره را در برگیرد. به تعبیر دیگر این امر نیازمند همکاری همه‌جانبه تمامی حلقه‌های موثر در صنعت گندم، آرد ونان کشور است.

صادرات سال ۹۸ شما چگونه بوده است و چه برنامه‌ای برای آینده دارید؟
صنعت مواد غذایی یکی از مهم‌ترین صنایع هر اقتصادی به ‌شمار می‌رود و در بسیاری از کشورهای دنیا صادرات محصولات غذایی توانسته ارزآوری بسیاری به همراه داشته باشد. به‌رغم فزونی تقاضای واردات از سوی شرکای تجاری منطقه (شامل روسیه، عراق و عمان)، نباید مسائل اصلی را در صادرات این عرصه دور ازنظر نگاه داشت که ازجمله آن می‌توان به فقدان شناخت کافی از مولفه‌های تاثیرگذار بر صادرات به بازارهای منطقه و سیاست منسجم منطقه‌ای توسعه صادرات، نبود سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی منسجم در این عرصه، تحولات سیاست‌های توسعه صادرات محصولات صنعت غذای کشور و تغییرات بازارهای جهانی از برنامه اول توسعه تاکنون در اتخاذ سیاست‌های صادراتی مناسب تاثیر معنی‌داری بر این حوزه داشته است مضاف بر اینکه تحریم‌های بین‌المللی و مشکلات انتقال وجه نیز مزید بر علت بوده و موانعی اثرگذار در این حوزه به‌حساب می‌آیند اما بااین‌ همه صادرات سال ۹۸ تولیدات و دستاوردهای گروه صنعتی نان سحر مساعد بوده است.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : نان سحر
نرم افزار حسابداری
آسیاتک
همراه مکانیک-کاماپرس
آریاک سفر
آیرومارت-کاماپرس
کاراپلاس-کاماپرس
ایمالز
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز