دلار آبی چقدر از دلار سفید گرانتر است؟

ژیوار

دلار آبی و دلار سفید برای افرادی که با خرید و فروش دلار سروکار داشته‌اند اصطلاحاتی آشنا هستند. مزیت دلار ابی به دلار سفید در این است که بعضی از نکات رعایت شده در طراحی آن، به تشخیص اسکناس اصل از تقلبی کمک می‌کند و امنیت معامله را بالا می‌برد. هرچند هر دو نوع این اسکناس‌ها دارای اعتبار و ارزش هستند و در سیستم پرداخت آمریکا به کار می‌روند، دلایلی از جمله تفاوت ظاهر و امنیت بیشتر باعث شده قیمت مبادله آن‌ها در بازار ارز ایران متفاوت باشد.

به گزارش کاماپرس، با توجه به این‌که دولت آمریکا هر دو نوع دلار آبی و سفید را به رسمیت می‌شناسد، خرید آن‌ها مشکلی ندارد و قاعدتا باید برای آن‌ها نرخ یکسانی پرداخت شود. اما نکته جالب توجه درباره قیمت این دو نوع دلار در بازار ارز داخلی، وجود اختلاف نرخ مبادله‌ای است. اختلاف نرخ این دو نوع دلار تا قبل از سال 1401 به 50 تا 100 تومان می‌رسید اما این تفاوت قیمت به‌مرور زمان بسیار بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید:

دلیل اختلاف قیمت دلار سفید و آبی

به عقیده کامران سلطانی‌زاده، عضو شورای عالی کانون صرافان، بین دلار آبی و سفید هیچ‌گونه اختلاف قیمتی وجود ندارد؛ اما در ایران به دلیل تقاضای بالای مردم این تفاوت ایجاد شده است. به نظر می‌آید مسائل روانی باعث شده که مردم به دلار آبی یا نو علاقه‌مند باشند و نسبت به نوع دیگر بی‌تفاوت شوند. به همین دلیل حتی اگر صراف و فروشنده به دلیل کمبود ذخایر دلار آبی، نرخ بیشتری را اعلام کند، خریداران حاضر به پرداخت آن هستند.

طبق گفته وی، دولت آمریکا دلارهای چاپ قدیم و جدید را قبول دارد و امکان استفاده از هر دو آن‌ها در سیستم پرداخت این کشور موجود است. اما اختلاف قیمت ایجاد شده درباره این دلارها در بازار ارز ایران، به‌ سلیقه مردم ارتباط دارد. در واقع مردم بیشتر به دنبال دلار نو و تانخورده هستند و این موضوع  ارزش مبادله‌ای دلار سفید را در بازار ارز از دلار آبی پایین‌تر می‌آورد.

دریان سفر امید

تاریخچه دلار؛ از سفید تا آبی

سال 1914 میلادی اولین اسکناس 100 دلاری با عکس بنجامن فرانکلین با طرحی الهام گرفته شده از کارگر، صلح و تجارت چاپ شد. سال 1929 دومین طرح از اسکناس 100 دلاری به چاپ رسید که از لحاظ سایز و طراحی پشت متفاوت از نوع قبل بود. عکس فرانکلین تا سال 1996 روی اسکناس‌ها موجود بود، اما پس از آن طرح دلار به کلی تغییر کرد. طراحی جدید اسکناس‌ها هم از سال 1996 تا 2013 به شکل امروزی بدون نوار آبی و برخی جزئیات وجود داشت. در واقع دلارهایی که تا قبل از سال 2013 به چاپ رسیده‌اند با عنوان دلار سفید شناخته می‌شوند.

سال 2013 یک نوار آبی ضخیم و قابلیت‌های جدید امنیتی به دلار اضافه شد و این ارز با تفاوت‌های مهمی به چاپ رسید. به همین دلیل به دلار چاپ شده سال 2013 به بعد، دلار آبی گفته می‌شود.

انتهای پیام

تورهای مسافرتی لحظه آخر
بیمه دات کام-کاماپرس
سازگار ارقام
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

24 دیدگاه برای “دلار آبی چقدر از دلار سفید گرانتر است؟

  1. Nader گفته:

    توی مملکت عجیبی زندگی میکنیم…چیزهایی اینجا برای مردم اهمیت داره که در جاهای دیگه حتی بهش فکر هم نمیکنن..‌!!!!🤔

  2. مهدی گفته:

    این از نوع دید مردم است پول پوله حالا به هرشکلی وبه هرتعدادی مگر جعل باشد این مردم به خداچیزهایی رابها میدهن که اصلا ارزش به قول دوستمان اهمیت واولویت داشتن ندارد

    • آرمیتا محسنی گفته:

      حالا باز این خوبه
      همین مزایده هایی که در حال حاضر هستن هم خودش جای بحث داره
      دستمال فلان بازیگر مشهور که روش گریه کرده رو به قیمت بالا میزارن فروش؟؟؟

  3. بهنام گفته:

    به غیر از برخی کشورهای آفریقایی و روسیه که کلا دلار سفید را قبول نمیکنند، (که آنها هم در فرودگاه سرویس تعویض دارند و رایگان میتوانید دلار قدیمی را بدهید و جدید دریافت کنید) فقط و فقط در ایران و عراق تفاوت بین قیمت این دو دلار وجود دارد. عراق هم فقط بخاطر ایرانی ها این شرایط ایجاد شده. من که سال گذشته تو دوبی، 800 دلار قدیمی را دادم به صرافی و آبی گرفتم. طرف نمی فهمید چرا من اصرار دارم این کار را بکنم و صد بار چک کرد دلارها تقلبی نباشه، 200 تاش رو تبدیل به درهم کردم و با خواهش 800 تا را هم برایم با آبی تعویض کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز